Šport
63 ogledov

Lochte nič več z brezplačnimi kopalkami

ryan lochte EPA
Zaradi afere na olimpijskih igrah je Ryan Lochte ostal brez opremljevalca.

Olimpijska afera Lochte, ki je izbruhnila zaradi izmišljene zgodbe ameriškega plavalca, da je bil žrtev roparjev med igrami v Riu, je zdaj dobila še en epilog. Poleg preiskave krovne olimpijske organizacije si je Ryan Loche nakopal še jezo svojega pokrovitelja. Proizvajalec kopalk Speedo je danes sporočil, da je z Lochtejem prekinil sodelovanje.

Podjetje Speedo USA je sporočilo, da je končalo sodelovanje z ameriškim plavalcem. Obenem bodo del sredstev, ki bi jih po pogodbi sicer dobil plavalec, zdaj namenili dobrodelni organizaciji Save the Children, ki bo dobila 50.000 dolarjev.

"Speedo USA sporoča, da končuje sponzorsko sodelovanje z Ryanom Lochtejem. V več kot desetletju smo uživali v sodelovanju, Ryan je bil pomemben člen naše ekipe, a ne moremo prezreti obnašanja na igrah v Riu, ki je bilo v nasprotju z vrlinami, ki jih zagovarja podjetje," so zapisali v sporočilu za javnost. Dodali so še, da zelo cenijo njegove uspehe (na OI je zbral kar 12 medalj, od tega šest zlatih), ter da upajo, da bo to zanj izkušnja, iz katere se bo nekaj naučil.

Lochte in še trije ameriški plavalci so med OI v Riu poskrbeli za velik škandal. Posredovali so zgodbo o tem, da so jih napadli v policiste preoblečeni roparji, izkazalo pa se je, da je bila resnica precej drugačna.

Plavalci so zgodaj zjutraj opiti uničevali inventar na bencinski črpalki, zaradi česar so od njih denar zahtevali oboroženi varnostniki. V dogajanje je posegla tudi policija in med igrami začasno pridržala dva tekmovalca, Lochte se je že pred tem vrnil v domovino, po nekaj dneh pa je svojo preiskavo napovedal še Mednarodni olimpijski komite.

Lochte in preostala trojica so se pozneje sicer opravičili za svoje obnašanje in laži o ropu ter dejanje obžalovali.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.