Šport
83 ogledov

Kakšen rop? Vinjeni so razbijali!

Ryan Lochte Profimedias
Ryan Lochte in še trije drugi člani ameriške plavalne ekipe niso bili oropani, ampak so vinjeni uničili toaletne prostore na bencinski postaji.

Štirje člani ameriške plavalne ekipe Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar Bentz in Jack Conger niso bili oropani, ampak so, ko so se vinjeni vračali s sobotne zabave v francoski olimpijski hiši, uničili toaletne prostore na bencinski postaji in niso želeli poravnati stroškov za škodo, ki so jo naredili, dokler varnostniki proti njim niso usmerili pištole. 

Viri blizu policijski preiskavi so za britanski Daily Mail povedati, da je četverica predala denar, potem ko je varnostnik na bencinski postaji vztrajal, naj za škodo plačajo. Vir je za britanski časnik še povedal: "Ustavili so se na bencinski postaji in bili so močno vinjeni. Odšli so v toaletne prostore in jih precej poškodovali."

Sami prijavili oborožen rop

Štirje člani ameriške plavalne ekipe so v soboto policiji prijavili oborožen rop. Lochte je policiji dejal, da so taksi, s katerim so se vračali v olimpijsko vas, ustavili roparji, ki so zase trdili, da so policisti, eden med njimi naj bi bil oborožen.

Policija v dosedanji preiskavi ni našla nikakršnih dokazov o ropu in opozorila na številne nedoslednosti v izjavah plavalcev. Lochte in Feigen sta policiji namreč dejala, da so se v olimpijsko vas vrnili ob četrti uri po lokalnem času, varnostne kamere pa so njihov prihod zabeležile šele ob sedmi uri. Policija je tudi opozorila, da niso našli voznika taksija, za katerega so plavalci rekli, da jih je odpeljal v olimpijsko vas.

Brazilske oblasti so zato še pred poletom v domovino zadržale dve domnevni žrtvi ropa, Congerja in Bentza, Lochte pa je že v ZDA.

PREBERITE: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.