Šport
69 ogledov

Posnetek, ki je ameriške plavalce ujel na laži

plavalci taksi posnetek Youtube
Ameriški plavalec Jimmy Feigen, eden od štirih ameriških plavalcev, ki so si izmislili domnevni rop v Rio de Janeiru, je dosegel dogovor z brazilskimi oblastmi.

Ameriška televizijska mreža ABC je navedla, da bo Feigen vplačal 11.000 ameriških dolarjev v dobrodelne namene v Braziliji, kot nekakšno kompenzacijo za povsem izmišljeno zgodbo o oboroženem ropu. Informacijo je sporočil Feigenov odvetnik Breno Melaragno Costa po sestanku s sodnico in predstavniki pravosodnega ministrstva v Riu. Pred tem se je za neprijetnosti, povzročene z bizarnim škandalom, Brazilcem opravičil izvršni direktor ameriškega olimpijskega komiteja Scott Blackmun.

Ryan Lochte, ki je lažno zgodbo predstavil ameriškim medijem, je že v začetku tedna odpotoval domov, njegova kolega Gunnarja Bentza in Jacka Congerja so zaslišali na policiji in izpustili šele potem, ko sta potrdila, da je zgodba neresnična.

Feigen je tudi spremenil svojo prvotno izjavo o ropu ter z donacijo še dodatno poskusil omehčati brazilske oblasti, da mu vrnejo potni list in ga tako izpustijo iz države.

Obremenilni dokazi

Na spletu so se pojavili posnetki varnostne kamere, ki so nastali nekaj trenutkov pred domnevnim ropom, do katerega, kot se je izkazalo kasneje, sploh ni prišlo.

S posnetka ni razvidno, ali so se plavalci zapletli v obračun s predstavnikom varnostne službe, kot so poročali brazilski mediji. Po neuradnih informacijah naj bi varnostnik celo izvlekel strelno orožje, kar pa lokalne oblasti zanikajo.

Posnetek še prikazuje, da so plavalci že sedli v taksi, vendar so po pregovarjanju izstopili in izginili iz kadra. Čeprav s posnetka ni moč razbrati podrobnosti celotnega incidenta, pa je več kot očitno, da so ameriški plavalci na bencinski črpalki povzročili nemir.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 16:14 19.avgust 2016.

    Eden od plavalcev naj bi vandaliziral toaletne prostore ....... kaj ne poznte slovenskega izraza; uničevati?