Šport
26 ogledov

Lochteju grozi do pol leta zapora

Ryan Lochte FameFlynet
Tožilstvo v Rio de Janeiru je zaradi lažne prijave vložilo obtožnico proti Ryanu Lochteju, poročajo agencije.

Dvaintridesetletni ameriški plavalec Ryan Lochte je med nedavnimi olimpijskimi igrami trdil, da so njega in tri njegove prijatelje v Riu napadli roparji, posnetki na varnostni kamerah pa so potrdili, da je zgodba izmišljena.

Policija je po preiskavi celoten primer predala tožilstvu, to pa je v četrtek vložilo obtožnico, poročajo brazilski mediji. Zdaj bo brazilsko pravosodje za sodelovanje zaprosilo ameriško, plavalcu pa za storjeni prekršek grozi do pol leta zapora ali pa vsaj denarna kazen.

Dogajanje razkril posnetek

Ameriški plavalci so si v drugem tednu iger, torej po plavalnih nastopih, izmislili zgodbo o dramatičnem oboroženem ropu. V resnici pa so se plavalci v jutranjih urh vračali z zabave, prepolne mehurje spraznili za eno od bencinskih črpalk, pri tem pa je Lochte iz objestnosti poškodoval še reklamni napis na bližnjem zidu. Varnostniki tega kajpada niso mirno gledali in na licu mesta zahtevali denar za storjeno škodo. Drago uriniranje je Lochte nato prijavil kot rop.

Lochte je neposredno po dogodku izgubil nekatere sponzorje. Po poročanju ameriških medijev naj bi bil Lochte pri odpovedi sponzorjev ob milijonski znesek.

Iz Lochtejeve situacije in njegovih spodrsljajev iz preteklosti se je pred dnevi ponorčeval tudi znani televizijski voditelj in komedijant John Oliver

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.