Šport
14 ogledov

Tudi Lochte priznal svojo vlogo

ryan lochte EPA
Ameriški plavalec Ryan Lochte je prevzel odgovornost za škandal, ki ga je s prijavo lažnega ropa zakuhal skupaj s tremi reprezentančnimi kolegi.

Potem ko sta za dovoljenje vrnitev v Združene države Amerike dobila tudi preostala ameriška plavalca, se je z objavo na družabnem omrežju Instagram oglasil eden glavnih akterjev incidenta na bencinski črpalki v Rio de Janeiru.

Ryan Lochte je sprejel odgovornost za škandal, ki so ga zakuhali ameriški plavalci, a še enkrat zatrdil, da so jim uslužbenci bencinskega servisa grozili s pištolo. 

''Rad bi se opravičil za moje vedenje pretekli konec tedna. Ker nisem bil dovolj pazljiv in iskren pri opisu dogodkov tistega zgodnjega jutra in zaradi moje vloge pri odvračanju pozornosti od športnikov, ki so z nastopom na olimpijskih igrah izpolnili svoje sanje,'' je zapisal Lochte in dodal, da je z objavo svojih mislih počakal toliko časa, da so se za vrnitev v domovino, kamor je sam pobegnil še pred soočenjem z brazilskimi oblastmi, dogovorili tudi drugi udeleženci incidenta.



''Biti v drugi državi z jezikovno prepreko, kjer ti nekdo grozi s pištolo in zahteva denar, če želiš oditi, je travmatična izkušnja. Ne glede na vedenje drugih, bi moral biti bolj odgovoren in zato se opravičujem mojim reprezentančnim kolegom, navijačem, drugim tekmovalcem, pokrotiveljem in prirediteljem tega izjemnega dogodka. Ponosem sem, da sem na olimpijskih igrah zastopal svojo državo. To je bila situacija, ki bi se ji lahko in bi se ji morali izogniti. Sprejemam odgovornost za vlogo, ki sem jo odigral. Naučil sem se pomembne lekcije,'' je dodal Lochte.

''Dogodkom preteklega konca tedna je bilo posvečenih preveč besed in dragocenih virov, zato upamo, da se bomo veselili izjemnih zgodb in predstav na teh igrah ter se pričeli ozirati proti bodočim uspehom,'' je sklenil ameriški plavalec.

PREBERITE ŠE:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.