Gorenjska
1571 ogledov

Pretep na nogometni tekmi se je končal s poškodbami

Na tekmi med NK Arol Škofja Loka in MNK Izola je prišlo do incidenta.

S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da so škofjeloški policisti včeraj zvečer obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru na nogometni tekmi. "Glede na zbrana obvestila so bili udeleženi navijači in lažje poškodovane tri osebe. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje, vodijo pa tudi postopek zaradi suma kršitve predpisov s področja javnega reda na strani kršiteljev. Postopek še poteka," so zapisali na PU Kranj.

Da je prišlo do incidenta, so na svojih Facebook profilih potrdili tudi v obeh nogometnih klubih. "Kljub vsem izpolnjenim organizacijsko-varnostnim zahtevam, je v zadnjih minutah tekme prišlo do nasilja med navijači gostujočega moštva in neznanimi osebami, ki pa niso v nikakršni vezi z domačim klubom. NK Arol Škofja Loka ostro zavrača vsakršno nasilje in poziva vse navijače in "navijače", da svojih nesporazumov ne rešujejo na plečih klubov, ki spoštujejo in imajo radi nogomet," so zapisali v škofjeloškem klubu.

"Sporočamo, da je bilo gostovanje v Škofji Loki zaradi grozovitega napada na našo ekipo in navijače prekinjeno. Razlogi kriminalnega dejanja, v katerem so bili trije nogometaši MNK Izola poškodovani, ostajajo neznani," pa so zapisali v Izoli.

Iz komentarjev lahko razberemo, da naj bi na tekmo prišli ljubljanski Green Dragons, ki naj bi se stepli z navijači izolskega nogometnega kluba Ribarji. Posredovati naj bi skušali tudi nogometaši, a so tudi oni dobili udarce.

Komentarjev 1
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 14:23 05.september 2021.

    Neonazziji se zdej selijo po podeželju in "delajo" red!! Minister in mama pa nič!