Casemiro že celo kariero igra z narobe črkovanim imenom

Foto: Epa
Foto: Epa
Brazilski vezist je poskrbel za presenetljivo razkritje.
Oglej si celoten članek

Brazilski nogometaš Casemiro, član angleškega Manchester Uniteda, je pojasnil, zakaj že domala celotno kariero igra z narobe črkovanim priimkom oziroma imenom.

Na dresu nekdanjega člana madridskega Reala, ki se je med lanskim prestopnim rokom za 60 mio. evrov (plus dodatki) preselil na Old Trafford, je vselej zapisano 'Casemiro', kar pa ni v skladu z njegovim rojstnim listom. 

Razlog za napačno črkovanje ni admnistrativna napaka, temveč gre za nogometaševo zavestno odločitev. Razlog? Vraževerje.

"V resnici mi je ime Carlos Henrique Casimiro. Namesto 'E-ja' je črka 'I'," je za Football Focus povedal 30-letni Brazilec. "Spominjam se, da sem igral tekmo v Sao Paulu, klub pa je narobe črrkoval moje ime. Zapisali so črko 'E'. Odigral sem res dobro tekmo in ker sem vraževeren človek, sem jim naročil, naj pustijo tako, kot je."

"Ime se je obdržalo, čeprav mi je v resnici ime Carlos Henrique Casimiro. Vse to je samo posledica napake na eni tekmi, toda odločil sem se, da imena ne bom spreminjal, ker mi je šlo tako dobro," je dodal vezist.

Foto: Epa Casemiro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.