Šport > Nogomet
4857 ogledov

Casemiro že celo kariero igra z narobe črkovanim imenom

Casemiro Epa
Brazilski vezist je poskrbel za presenetljivo razkritje.

Brazilski nogometaš Casemiro, član angleškega Manchester Uniteda, je pojasnil, zakaj že domala celotno kariero igra z narobe črkovanim priimkom oziroma imenom.

Na dresu nekdanjega člana madridskega Reala, ki se je med lanskim prestopnim rokom za 60 mio. evrov (plus dodatki) preselil na Old Trafford, je vselej zapisano 'Casemiro', kar pa ni v skladu z njegovim rojstnim listom. 

Razlog za napačno črkovanje ni admnistrativna napaka, temveč gre za nogometaševo zavestno odločitev. Razlog? Vraževerje.

"V resnici mi je ime Carlos Henrique Casimiro. Namesto 'E-ja' je črka 'I'," je za Football Focus povedal 30-letni Brazilec. "Spominjam se, da sem igral tekmo v Sao Paulu, klub pa je narobe črrkoval moje ime. Zapisali so črko 'E'. Odigral sem res dobro tekmo in ker sem vraževeren človek, sem jim naročil, naj pustijo tako, kot je."

"Ime se je obdržalo, čeprav mi je v resnici ime Carlos Henrique Casimiro. Vse to je samo posledica napake na eni tekmi, toda odločil sem se, da imena ne bom spreminjal, ker mi je šlo tako dobro," je dodal vezist.

Casemiro | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.