Šport > Nogomet
1494 ogledov

Nekdanji član Man Uniteda in Milana zmagal na MasterChefu

Jesper Blomqvist Profimedia
Nekdanji nogometaš se znajde tudi v kuhinji.

Zdaj 48-letni Jesper Blomqvist je osvojil prvo mesto v švedskem MasterChefu, kulinarično-tekmovalna oddaja je bila sicer tokrat namenjena znanim osebam. Nekdanji švedski nogometni reprezentant je svoje kuharsko znanje pred nastopom v oddaji najverjetneje izpilil v pizzeriji, ki je že vrto let v njegovi lasti.

Blomqvist je svojo športno pot sicer zaključil leta 2010, v njej pa je vrhunec dosegel v sezoni 1998/99, ko je pod taktirko legendarnega škotskega trenerja Alexa Fergusona osvojil trojno krono - ligo prvakov, angleško prvenstvo in FA pokal.

V rdeči klub iz Manchestra je sicer prišel prav v letu 1998, v njem pa se je zadržal tri sezone. Švedski vezist sicer ni nikoli sodil med glavne igralce takratne zasedbe, na 38 tekmah v dresu rdečih vragov je dosegel en zadetek.

V United je prišel iz Parme, še pred tem je v Serie A zastopal AC Milan. Ta ga je v sezoni 1996/97 pripeljal iz IFK Göteborga, za tega je Blomqvist v svoji karieri odigral največ tekem, skupno jih je zbral natanko sto. V času igranja za ta klub je s Švedsko sicer osvojil tudi tretje mesto na svetovnem prvenstvu leta 1994 v ZDA.

Po odhodu iz Uniteda je zaigral še za Everton, Charlton, Djurgården, z njim je leta 2003 prišel do svojega petega naslova švedskega prvaka, prve štiri je osvojil z Göteborgom.

Jesper Blomqvist | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2005 se je odločil za prvo upokojitev, v to ga je prisilila poškodba. A ko je bil tri leta kasneje v drugi švedski ligi trener kluba Enköpings SK, se je zaradi številnih poškodb v moštvu odločil za igralsko vrnitev. Skupno je odigral 10 tekem in dosegel en gol, a ni mogel preprečiti izpada svoje ekipe v nižji razred švedskega nogometa.

Sledila je nova igralska pavza, leta 2010 pa je kot pomočnik glavnega trenerja/igralec zbral še šest nastopov za Hammarby.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice