Šport > Nogomet
43033 ogledov

Sporen prizor iz Katarja: kaj je Casemiro vstavil v nos Neymarju?

Casemiro in Neymar Profimedia
Nogometni navijači se čudijo nenavadnemu prizoru s tekme osmine finala med Brazilijo in Južno Korejo.

Brazilski nogometaši so se sprehodili v četrtfinale s prepričljivo zmago nad Južno Korejo (4:1). V tekmi za preboj v polfinale se bodo za mnoge prvi favoriti prvenstva v Katarju pomerili s Hrvati, ki so šele po streljaju enajstmetrovk strli Japonce.

Po zmagi Brazilije se je v središču navijaške pozornosti znašel incident, v katerem sta glavni vlogi odigrala dolgoletna reprezentančna soigralca Neymar in Casemiro.

Slednji je svojemu rojaku v nos vstavil neznano snov, kar je sprožilo številna namigovanja o uporabi nedovoljenih poživil.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na obtožbe so se takoj odzvali pri brazilskem UOL-u, kjer so za nastanek polemike obtožilI škodoželjnje Argentince. "Argentinski navijači so začeli nizati domneve," so zapisali na eni najbolj obiskanih spletnih strani v Braziliji.

"Nekdo je celo zapisal, da sta se Casemiro in Neymar ob Peleju poklonila še Diegu Maradoni," so dodali.

Kot poroča UOL, pa skrivnostna snov nima nobene povezave z dopingom, temveč naj bi šlo za povsem nedolžno mazilo za boljšo prehodnost dihalnih poti. Enakega mazila kot Neymar naj bi se na tekmi posluževal tudi Rafinha.

"Kljub temu so nekateri argentinski časopisi, kot so Infobae, El Observador, Ellntra in MinutoUno, objavili več prispevkov, katerih so izražali dvom glede snovi, s katero je Casemiro pomagal Neymarju. S tem so poskušali ustvariti veliko polemiko po zmagi Brazilije nad Južno Korejo," so še zapisali novinarji UOL-a.

Nenavadni prizori so vzbudili tudi pozornost Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki je prek svojega predstavnika Neymarja takoj po tekmi povabila na testiranje.

Komentarjev 1
  • BenX 08:28 08.december 2022.

    Pahor bi verjetno vedel povedati več na to temo...

Sorodne novice