Šport > Nogomet
288 ogledov

Po blamaži na prvenstvu se veliki zvezdnik poslavlja od reprezentance

Eden Hazard Profimedia
Eden Hazard je končal reprezentančno kariero.

Kapetan belgijske nogometne reprezentance Eden Hazard je napovedal, da se po neuspehu na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je reprezentanca izpadla že po prvem delu, poslavlja od dresa z reprezentančnim grbom. Pričakovano slovo je 31-letni vezni igralec madridskega Reala danes potrdil na Instagramu.

"Hvala za vso srečo od leta 2008. Odločil sem se, da končam reprezentančno kariero. Nasledniki so že pripravljeni. Pogrešal vas bom," je zapisal nogometaš, ki je za reprezentanco zaigral na 126 tekmah in zabil 33 golov. Na enem svetovnem prvenstvu (2014) in dveh evropskih (2016, 2020) se je z njo uvrstil v četrtfinale, medtem ko je na svetovnem prvenstvu leta 2018, ko je bil izbran za drugega najboljšega igralca turnirja, z Belgijo osvojil celo zgodovinsko tretje mesto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Od leta 2017 pa vse do svoje reprezentančne upokojitve po letošnjem svetovnem prvenstvu je opravljal vlogo kapetana reprezentance, pod njegovim vodstvom pa je Belgija prvič v zgodovini tudi zasedla prvo mesto na Fifini lestvici.

Pred belgijsko ekipo, ki je pred vsega štirimi leti v Rusiji na svetovnem prvenstvu osvojila bronaste medaljo, so očitno velike spremembe. Neposredno po zadnji tekmi na SP proti Hrvaški (0:0) je slovo napovedal tudi selektor Roberto Martinez. Po mnenju nekaterih medijev pa bo sprememb še več, saj je bilo med SP več poročil o prestari ekipi, ki so jo razjedali medsebojni spori.

Za Belgijo je bil na SP ključen poraz z Marokom. Potem ko je dobila le tekmo s Kanado in remizirala s Hrvaško, je končala na tretjem mestu v skupini F. Na prejšnjem prvenstvu so Belgijce šele v polfinalu ustavili kasnejši prvaki Francozi, v boju za bron pa so rdeči vragi nato premagali Anglijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice