Šport > Nogomet
25714 ogledov

Franciji kazen zaradi Mbappeja: "Pripravljen sem plačati"

Kylian Mbappe Epa
Francoski zvezdnik na SP v Katarju zavestno krši pravila Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Napadalec francoske reprezentance Kylian Mbappe je nase prevzel odgovornost za bojkot medijskih obveznosti na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.

23-letni član PSG-ja je po zmagi nad Poljsko (3:1) vendarle stopil pred mikrofone in predstavnikom sedme sile pojasnil, da se druženju z njimi izogiba zato, ker se želi povsem osredotočiti na turnir in svojo igro.

Medijski bojkot je sicer v nasprotju s pravili Mednarodne nogometne zveze (Fifa), kar bo imelo finančne posledice za francosko zvezo, Mbappe pa je že napovedal, da bo kazen plačal iz lastnega žepa.

"Vem, da je bilo veliko vprašanj o tem, zakaj se ne pogovarjam z mediji. Ne gre za to, da bi imel kaj osebnega proti novinarjem ali komurkoli drugemu. Stvar je v tem, da se želim povsem osredotočiti na tekmovanje. Če želim to doseči, moram biti 100-odstotno predan in ne smem izgubljati energije z drugimi rečmi. Zato se nisem pogovarjal z vami," je pojasnil francoski nogometaš.

Kylian Mbappe | Avtor: Epa Epa

"Pred kratkim sem izvedel, da bo morala francoska zveza plačati kazen. Ponudil sem se, da znesek poravnam sam. Ne bi bilo prav, da bi bila zveza finančno kaznovana zaradi moje osebne odločitve," je dodal.

Mbappe je bil z dvema goloma in podajo prvo ime francoske zmage nad Poljsko (3:1), s katero so se prvaki izpred štirih let uvrstili v četrtfinale tekmovanja. Les Blues imajo še vedno možnost, da postanejo prva reprezentanca, ki bi ubranila naslov svetovnega prvaka.

Velika drama Šport Pretreseni zvezdnik zapustil SP in odhitel k družini: "Naše misli so z njim"

Francoski as je s petimi goli trenutno v najboljšem položaju za osvojitev priznanja zlati čevelj, ki ga prejme najboljši strelec prvenstva. Na obračunu s Poljaki, kjer je bil še tretjič v štirih nastopih izbran za najboljšega igralca tekme, je Mbappe izboljšal rekord legendarnega Peleja po številu zadetkov na SP pred dopolnjenim 24 letom starosti.

Francija se bo v četrtfinalu pomerila z Anglijo.

Pele Bitka za življenje Šport Najnovejše o Peleju, oglasili sta se njegovi hčeri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice