Šport > Nogomet
31914 ogledov

Brutalno katarsko norčevanje iz Nemcev, prizor je obšel svet

Print Screen
Nogometni poznavalci v Katarju so se norčevali na račun izpada nemške reprezentance.

Katarski nogometni analitki so me med prenosom na televizijskem programu Alkass Sports posmehovali nemški reprezentanci, potem ko je ta še drugič zapored obstala v skupinskem delu SP.

Nemčija je v zadnjem krogu predtekmovanja v skupini E odpravila Kostariko (4:2), a je po senzacionalni zmagi Japonske nad Španijo ostala brez napredovanja.

Tako Nemčija kot Španija sta v skupinskem delu osvojili po štiri točke, v osmino finala pa so po zaslugi boljše razlike v golih napredovali varovanci Luisa Enriqueja. Prvo mesto v skupini je osvojila Japonska.

Japonska - Španija Skupina E Šport Japonska šokirala Španijo, poslavlja se Nemčija

Nepričakovan izpad štirikratnih svetovnih prvakov je razveselil nekatere katarske nogometne komentatorje, ki so Nemcem zamerili protestno dejanje pred uvodnim obračunom skupinskega dela z Japonsko.

 | Avtor: Epa Epa

Nemci so si med skupinskim fotografiranjem prekrili usta, s čimer so opozorili na omejevanje svobode govora ter obsodili Fifine napovedane sankcije zoper tiste, ki bi nogometne tekme izkoriščali za izračanje političnih stališč.

Grozljivka za elf Šport Nemčija v šoku: "Tega od Španije nismo pričakovali"

Kar nekaj reprezentanc je nameravalo v Katarju promovirati kampanjo One Love v prid vključevanju in proti diskriminaciji, a so jih od tega odvrnile grožnje krovne nogometne zveze.

Nemci so nestrinjanje z omejevanjem svobode govora oziroma prepoved izražanja podpore ženskam, manjšinam ter istospolno usmerjenim izrazili s prekritimi usti, s čimer so razjezili dobršen del katarske javnosti.

Jakob Jensen Zgodba se zapleta Šport Danci razkrinkali Fifo: "Infantino nima več naše podpore"

Po izpadu Nemčije so na svoj račun prišli privoščljivi katarski analitiki, ki so se norčevali na račun njihovega neuspeha. Za uvod v televizijsko oddajo, kjer analizirajo dogajanje na SP, so si z eno roko prekrili usta, z drugo pa Nemcem pomahali v slovo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Nemci bi morali spoštovati naše običaje, tradicijo, kulturo in vero, tako kot mi spoštujemo njihove običaje, navade in kulturo. Ko obiščemo Nemčijo, spoštujemo pravila in zakone, prav tako smo spoštljivi do vašega družbenega reda," je nemški protest obsodil televizijski voditelj Khalid Jassem.

Komentarjev 13
  • jaz8 08:49 04.december 2022.

    Ko primitivcu z neba pade oz iz zemlje pritece prevec denarja... Oni(arabski svet) so se slabsi od bele rase. Samo poglejte Svedsko...iz oaze miru najvec umorov v EU oskar so odprtih rok s solidarnostjo sprejeli ljudi iz arabskega sveta. Ta ...prikaži več da je SP v arabskem svetu ni cisto nic drugega kot to da je fifa dobila debelo koverto pod mizo...res sramota kam vse gre to. V k.... gremo na temu svetu!

  • Trtamrta 00:07 04.december 2022.

    Ma spoštujejo ja. Piz... ninđ je kokr hočeš. Piz.. sred cityparka fuknu vn un tepih pa začeu molt. Vi spoštujete ja običaje pa vero, kur.. moj.

  • jakec1575 22:51 03.december 2022.

    Katarec je rekel, da spostuje tujo kulturo, ko pride na obisk. Šala leta!