Šport > Nogomet
74 ogledov

Legendarni Ševčenko spisal 'ljubezensko pismo' nogometu

Ševčenko Epa
"Ko zagledam tisti čarobni zeleni pravokotnik in žogo, ki se kotali, se mi zdi, da se mi v trenutku vrne življenje," je zapisal nekdanji ukrajinski nogometaš.

Nekdanji ukrajinski nogometni zvezdnik Andrij Ševčenko se je odločil za posebno gesto. Nogometu, ki je trenutno v središču pozornosti zaradi svetovnega prvenstva v Katarju, je posvetil ganljiv zapis, ki ga je naslovil ljubezensko pismo. Zapis je objavil britanski Times.

"Brez tvojega veselja bi bil moj svet prazen," je začel pismo Ševčenko in nadaljeval: "Medtem ko bijemo bitko našega življenja, čutim željo, da napišem to zahvalno pismo naši čudoviti igri, ker mi je dala tako moč."

"Gledam svetovno prvenstvo in takoj, ko zagledam tisti čarobni zeleni pravokotnik in žogo, ki se kotali, se mi zdi, da se mi v trenutku vrne življenje. Kot bi mignil, vidim na tisoče fotografij in barv, kot nadrealističen in fantastičen film," je zapisal 46-letni nekdanji igralec Milana in Chelseaja.

Velika drama Šport Pretreseni zvezdnik zapustil SP in odhitel k družini: "Naše misli so z njim"

"Solze že mesece namakajo mojo domovino Ukrajino, z žalostjo, ki postavlja na preizkušnjo naše lekcije iz otroštva, da moški nikoli ne joče. Toda tisti, s katerimi se borim zdaj, ko pišem to pismo, so drugačne sorte," je dodal.

"Te solze so narejene iz še enega globokega čustva, moje ljubezni do naše čudovite igre. To zahvalo pišem iz teme in praznine, ki bi bili popolni, če ne bi bilo nogometa, tistega starejšega brata, ki ti daje moč, da nadaljuješ življenje, čeprav si vsak dan priča temu, kako krhko je," je nadaljeval Ševčenko.

Čeprav, kot je zapisal, "ni človek, ki zlahka izraža čustva", je začutil željo, da "napiše to ljubezensko pismo najlepši stvari na svetu".

Kylian Mbappe Zavestna kršitev Šport Franciji kazen zaradi Mbappeja: "Pripravljen sem plačati"

Po njegovem prepričanju je nogomet "ideal". "Igra, ki nam omogoča velike sanje, kjer smo vsi enakovredni in kjer David pogosto premaga Goljata v 90 minutah. Za prave navijače ni pomembno, ali njihov klub igra v serie C, bundesligi ali premier league. Sanjajo in živijo svojo strast ter jo prenašajo na svoje otroke iz generacije v generacijo. Zaradi teh in tisoč drugih razlogov je bila tista sebična norost, imenovana superliga, pometena v pičlih dveh dneh. V prvi vrsti zaradi besa navijačev. Od ljudi, ki živijo nogomet od jutra do večera," je še zapisal.

"Dragi moj nogomet, s tem pismom se ti želim zahvaliti za toliko stvari, ki si me jih naučil in kar si mi dal! Hvala za privilegij igranja na najlepših stadionih na svetu in najodličnejših tekmovanjih. Hvala, ker si mi dal tovariše in prijatelje, s katerimi sem živel in delil na tisoče bitk. Hvala za odlične nasprotnike, od katerih sem se veliko naučil. In hvala za veselje ob golih; to je bilo velikansko kot nobeno drugo," je zapisal.

Pele Bitka za življenje Šport Najnovejše o Peleju, oglasili sta se njegovi hčeri

Ševčenko se je v pismu še posebej zahvalil, ker mu je nogomet omogočil, da je lahko predstavljal svojo državo Ukrajino, katere kapetan je bil tako na svetovnem kot evropskem prvenstvu.

"Imel sem srečo, da sem te imel in te nisem nikoli izgubil, da sem te ljubil tako močno, kot sem te imel prvi dan, ko sem te srečal na predmestnih ulicah mojega Kijeva. Danes še močnejšega kot kadarkoli. Najlepša hvala, prijatelj moj. Ljubim te," je dodal o nogometu.

Pismo je sklenil z zahvalo "iz dna srca": "Vsakemu od vas, ker ste bili tako prijazni in ste ostali blizu mojim ljudem v teh temnih časih. Bijemo bitko našega življenja, da bi branili svoje domove in državo. Slava nogometu, slava Ukrajini!"

Lionel Messi Številke ne lažejo Šport Fascinantno: zakaj Messi toliko prehodi med tekmami?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice