Šport > Nogomet
2087 ogledov

Samozavest serijsko: Hrvati se smejijo stavnicam v brk!

hrvaška nogometna reprezentanca Katar 2022 Epa
Hrvaška javnost je prepričana, da bodo njihovi ljubljenci izločili Brazilce.

Nogometna reprezentanca Hrvaške je že tretjič posegla med najboljših osem na svetovnem prvenstvu. Po tretjem mestu leta 1998 in naslovu viceprvakov pred štirimi leti so kockasti tudi letos v družbi elite.

Težko priborjena zmaga nad Japonsko po streljanju enajstmetrovk je še dodatno začinila evforijo. Hrvaška slavi vratarja Dominika Livakovića, ki je fantom iz dežele vzhajajočega sonca ubranil kar tri strele z bele točke.

Hrvati so v ponedeljkovih večernih urah dobili pričakovane tekmece. Brazilija je nadigrala Južno Korejo, potem ko je praktično celotno delo opravila že v prvem polčasu.

Brazilija SP 2022 O Brazilcih Šport "Njihova kultura? To je nespoštljivo!"

Brazilci so, ob Argentincih in Francozih, že pred prvenstvom veljali za prve favorite tekmovanja. To potrjujejo tudi stavnice. Za vsak vplačan evro na zmago Brazilije proti Hrvaški boste prejeli okrog 1,3 evra. Za vsak vplačan evro na zmago "ognjenih" pa kar devet evrov.

hrvaška nogometna reprezentanca Katar 2022 | Avtor: Epa Epa

Stavniška razmerja niso zamajala zaupanja hrvaške javnosti. Naši južni sosedi so glede nogometa tradicionalno samozavestni, saj nizajo izjemne rezultate. In tudi Brazilcev se ne bojijo.

Na enem najbolj priljubljenih hrvaških spletnih portalov 24sata so vzpostavili anketo in bralce vprašali, kakšen razplet pričakujejo proti Brazilcem.

Najbolj pogost odgovor (29 %) je bil, da bodo izbranci Zlatka Dalića slavili po rednem mdelu. Skoraj enak delež vprašanih meni, da bo Hrvaška še enkrat zmagala po enajstmetrovkah. Okrog 14 odstotkov glasov so oddali tisti, ki menijo, da bodo Hrvati napredovali po podaljšku. Skupno torej več kot 70 odstotkov Hrvatov verjame v zmago.

Okrog 25 odstotkov vprašanih verjame v zmago Južnoameričanov po rednem delu. Le nekaj posameznikov je mnenja, da bodo "carioce" Hrvaško ugnale po podaljšku ali enajstmetrovkmah.

Borna Barišić Presenetil Šport Novinar hrvaškega zvezdnika ogovoril v slovenščini, tako je reagiral
Komentarjev 4
  • lotus 20:31 07.december 2022.

    Ja rss zato pa i ajo take rezutate, ko bi se vsaj slovenčkom tako odpeljalo, kaj ne

  • Stajerc 14:08 06.december 2022.

    Sanje na kvadrat

  • Ender3 13:10 06.december 2022.

    Kockastim se je odpeljalo, kot že velikokrat doslej..

Sorodne novice