Casillas - najboljši kapetan v zgodovini

Foto: EPA
Foto: EPA
Kapetan madridskega Reala je v torek na tekmi evropskega superpokala proti Sevilli spisal novo stran nogometne zgodovine.
Oglej si celoten članek

Čeprav mnogi namigujejo, da bo Iker Casillas v tej sezoni zgolj rezerva za Keylorja Navasa, ki je k madridskemu Realu prišel pred nekaj dnevi iz Levanteja, je španski reprezentant proti Sevilli začel tekmo in upravičil zaupanje Carla Ancelottija, ob tem pa je postavil nov mejnik.

Casillas je v Cardiffu dvignil že 17. klubsko lovoriko, temu je s špansko reprezentanco dodal zmago na svetovnem in dve slavji na evropskem prvenstvu. Vendar pa je lovorika v Walesu za "SanIkerja" pomenila še novo osebno zadovoljstvo.  Postal je namreč prvi kapetan v zgodovini, ki je v svoji karieri dvignil lovoriko na mundialu, Euru, v Ligi prvakov in v Uefinem superpokalu. Dodati je treba, da je Kastiljec seveda že večkrat dvignil tudi "kante" v španskem prvenstvu, pokalu in superpokalu.

Pozabil je na mundial

V dvoboju z Andaluzijci Casillas sicer ni imel veliko dela. V prvem polčasu je ubranil eno lepo priložnosti Vitolu po napaki Jamesa Rodrígueza in Sergia Ramosa, enkrat je moral rutinsko posredovati še po strelu na bližnjo vratnico. V drugem polčasu je imel v izdihljajih srečanja malce več dela s predložki, ki pa ga je suvereno opravil.

"Če bo Casillas prvi vratar v tej sezoni? Bomo videli ... Vsi v klubu mu popolnoma zaupamo in vemo, česa je sposoben. Pozabil je na mundial, sedaj je novo obdobje," je po tekmi Casillasa pohvalil Ancelotti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.