Šport
13 ogledov

Casillas - najboljši kapetan v zgodovini

Iker Casillas Real Madrid Sevilla Uefa superpokal EPA
Kapetan madridskega Reala je v torek na tekmi evropskega superpokala proti Sevilli spisal novo stran nogometne zgodovine.

Čeprav mnogi namigujejo, da bo Iker Casillas v tej sezoni zgolj rezerva za Keylorja Navasa, ki je k madridskemu Realu prišel pred nekaj dnevi iz Levanteja, je španski reprezentant proti Sevilli začel tekmo in upravičil zaupanje Carla Ancelottija, ob tem pa je postavil nov mejnik.

Casillas je v Cardiffu dvignil že 17. klubsko lovoriko, temu je s špansko reprezentanco dodal zmago na svetovnem in dve slavji na evropskem prvenstvu. Vendar pa je lovorika v Walesu za "SanIkerja" pomenila še novo osebno zadovoljstvo.  Postal je namreč prvi kapetan v zgodovini, ki je v svoji karieri dvignil lovoriko na mundialu, Euru, v Ligi prvakov in v Uefinem superpokalu. Dodati je treba, da je Kastiljec seveda že večkrat dvignil tudi "kante" v španskem prvenstvu, pokalu in superpokalu.

Pozabil je na mundial

V dvoboju z Andaluzijci Casillas sicer ni imel veliko dela. V prvem polčasu je ubranil eno lepo priložnosti Vitolu po napaki Jamesa Rodrígueza in Sergia Ramosa, enkrat je moral rutinsko posredovati še po strelu na bližnjo vratnico. V drugem polčasu je imel v izdihljajih srečanja malce več dela s predložki, ki pa ga je suvereno opravil.

"Če bo Casillas prvi vratar v tej sezoni? Bomo videli ... Vsi v klubu mu popolnoma zaupamo in vemo, česa je sposoben. Pozabil je na mundial, sedaj je novo obdobje," je po tekmi Casillasa pohvalil Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.