Šport
25 ogledov

Ancelotti: "Vsi bolj samozavestni kot lani"

Real Madrid, Sevilla EPA
Po zmagi madridskega Reala nad Sevillo v Uefinem superpokalu (2:0) so v taboru Kastiljcev že pogledovali proti prihodnjim izzivom, Andaluzijci pa so poudarjali, da so lahko ponosni na svojo predstavo.

Dvoboj v Cardiffu je z dvema zadetkoma odločil Cristiano Ronaldo, ki se je s tem povzpel na drugo mesto večne lestvice strelcev v evropskih tekmovanjih. Po srečanju so pohvale na račun Portugalca deževale z vseh strani, pohvalil ga tudi Gareth Bale, ki mu je pri prvem zadetku lepo asistiral. 

"Cristiano je pokazal, kaj lahko naredi. Najbolj pomembno je, da smo zmagali, vendar biti ob tej priložnosti tu v Cardiffu je zares sanjsko, fantastično," je po srečanju za ITV povedal domačin Bale. "Vsi pridejo v Real Madrid, da bi osvajali trofeje in da bi igrali z najboljšimi na svetu. Od nas se pričakuje, da bomo osvajali tekmovanja," je dejal Valižan, ki je se je rodil prav v mestu prizorišča dvoboja proti Andaluzijcem.

"Nadejam se, da bi letos lahko osvojili vse možne lovorike, čeprav je kaj takšnega težko doseči. Igrali smo dobro, čeprav je bilo očitno, da se morajo nekateri še prilagoditi. Toda kot ekipa smo delali dobro, imamo pa še dovolj časa, da se izboljšamo," je zaključil Bale.

"Še več karakterja in zanesljivosti"

"Ekipa je igrala dobro, glede na to, da smo imeli malo časa za skupno pripravo. Dobro smo kontrolirali srečanje. James je imel v prvem polčasu malo več težav, ampak tudi on je v drugem odigral dobro, tako kot Kroos, ki je v vsakem trenutku nadziral dogajanje," je po srečanju povedal trener Reala, Italijan Carlo Ancelotti.

"Mislim, da je to lahko začetek novega uspešnega cikla. Imamo zelo kvalitetne igralce, ki so združeni v fantastično ekipo in dobro bomo delali v vseh tekmovanjih. Z novimi okrepitvami se je raven kvalitete še dvignila. V primerjavi z lanskim letom imajo vsi več samozavesti. Zmaga v Ligi prvakov je dala moštvu še več karakterja in zanesljivosti," je bil pred nadaljevanjem sezone optimističen odlični strateg, ki je osvojil svojo tretjo lovoriko, odkar je pred letom dni prišel v Madrid.

Beto: "Z dvignjenimi glavami domov"

Real Madrid, Sevilla | Avtor: EPA EPA
Vratar Seville, Portugalec Beto, junak finala Evropske lige proti Benfici, je po srečanju v mešani coni priznal, da je njegovo moštvo izgubilo proti boljšemu nasprotniku. "Ponosen sem na to, kar je ekipa prikazala. Tokrat pač ni bilo mogoče premagati ekipe, ki ima najboljše igralce na svetu, vendar mislim, da smo zapustili pozitiven vtis. Verjeli smo v zmago, a kljub porazu bomo odšli z dvignjenimi glavami," izkušeni čuvaj mreže ni želel delati prevelike drame iz zasluženega poraza.

Kapetan Andaluzijcev Federico Fazio je bil po porazu razumljivo razočaral, toda vseeno je bil zadovoljen s predstavo soigralcev. "Vse smo dali, da bi osvojili ta superpokal. Ponos je del tega kluba in naših navijačev. Slednji bodo še lahko videli veliko željo in vrhunsko izvedbo naše ekipe. V veselje in ponos mi je igrati za ta klub," je po tekmi za TV1 dejal argentinski branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.