Šport
16 ogledov

Ancelotti: "James in Kroos bosta igrala"

Beto Unai emery Federico Fazio evropski superpokal Cardiff Real Madrid Sevilla EPA
Danes zvečer bo podeljena prva evropska lovorika sezone 2014/15. V obeh taborih dvoboj pričakujejo optimistično in se opirajo na dobre pretekle izkušnje z znanim nasprotnikom.

Pred srečanjem v Cardiffu je madridski Real pričakovano deležen večje pozornosti kot Sevilla, saj za aktualne evropske prvake igra domačin Gareth Bale. Ne le, da igra, Valižan je bil med pripravljalnim obdobjem ena redkih svetlih točk pri Madridčanih. Danes bo zasedba Reala precej bolj zveneča, saj bosta madridski dres prvič oblekla tudi Toni Kroos in James Rodriguez.

"James in Kroos bosta igrala," je na novinarski konferenci dejal Carlo Ancelotti, ki je Sevillo že ugnal kot trener AC Milana na tekmi za evropski superpokal leta 2007.  "James lahko igra na različnih ofenzivnih pozicijah. Na krilu, kjer je vajen igrati; za napadalcem, tako kot pri Kolumbiji; lahko pa tudi malce bolj nazaj, kot ofenzivni vezist. Občasno ga bom preizkusil tudi na tej poziciji. Gre za igralca izjemne kvalitete, poleg tega je fizično zelo dobro pripravljen," je o vlogi najdražje okrepitve Reala v tem prestopnem roku dejal Italijan. Trener Madridčanov bo lahko računal tudi na Cristiana Ronalda, za katerega Ancelotti trdi, da "brez težav trenira s polno obremenitvijo in nima več težav iz lanske sezone.

Iker: "Vse gre v ciklih"

Ancelotti nasprotnika dobro pozna že iz preteklega tekmovalnega obdobja. "Sevilla ima enako identiteto kot lani. Oni tega ne bodo spreminjali. V vezni liniji imajo nove nogometaše, vendar njihov odnos bo ostal enak," je o Andaluzijcih povedal Italijan. Slednji je lani doma visoko slavil proti Sevilli (7:3) v epski tekmi, v gosteh pa je utrpel boleč poraz (2:1).

Ob Balu bo pod drobnogledom tudi kapetan Iker Casillas, ki bo začel srečanje, kljub slabi formi na zadnjih tekmah.

Ancelotti Bale evropski superpokal Cardiff Real Madrid Sevilla | Avtor: EPA EPA

"Včasih imaš dobre trenutke, včasih slabe. Vse gre v ciklih. Mogoče moje zadnje predstave niso bile tako dobre, kot so ljudje vajeni, a take stvari se dogajajo v nogometu. Moram priznati, da na zadnjih tekmah za Madrid in Španijo nisem bil najboljši, toda v karieri sem doživljal že težje trenutke. Analiziral sem jih in jih spremenil v pozitivne nauke," je za as.com dejal Casillas.

Prispeli z zamudo, a z Bacco

Nogometaši Seville so v Cardiffu pristali dve uri in pol kasneje kot planirano, saj so pred vzletom odpravljali manjšo napako na enem od motorjev. Izkušeni portugalski vratar Beto je zatrdil, da to ni vplivalo na vzdušje v moštvu. "Prispeli smo v dobrem duhu, saj smo pripotovali na finale. Ni pomembno, kdaj prideš na cilj, če igraš nekaj tako lepega, kot je evropski superpokal," je dejal Beto, ki je z odličnimi obrambami enajstmetrovk pripomogel k temu, da je Sevilla v finalu Evropske lige ugnala Benfico.

"Pričakujem, da bomo uživali v tej tekmi. Veliko smo morali narediti, da smo prišli do sem. To je krona dela v lanski sezoni, nekaj edinstvenega, češnja na torti lanske sezone. Imamo orožja, s katerimi lahko zaustavimo Madrid. Sicer pa niti dve tekmi nista enaki. Madrid je sicer vedno favorit, vendar pa smo jih že premagali in verjamemo, da jih lahko spet," je optimistično zaključil Beto.

Sevilla se je poleti okrepila s prišlekom iz Liverpoola Iagom Aspasom, vendar pa bo v konici napada najbrž začel Carlos Bacca. Kolumbijec je lani trikrat zatresel mrežo Reala, enkrat v gosteh in dvakrat doma. Kévin Gameiro še vedno okreva po poškodbi, zato pa je nekaj svežine v ekipo Unaija Emeryja vnesel Denis Suárez, veliko priložnosti na prijateljskih tekmah pa sta dobivala tudi mladca Juan Muñoz in Carlos Fernández.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.