Šport
24 ogledov

Bale doma za prvo lovoriko sezone

Navarro Pareja Ronaldo Sevilla Real Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Uefa bo v torek podelila prvo lovoriko v sezoni 2014/15. V Cardiffu bo na sporedu obračun za evropski superpokal med zmagovalcem Lige prvakov Realom in Sevillo, ki je bila najboljša v Evropski ligi. Tekma na stadionu Millenium se bo začela ob 20.45.

Obračun za evropski superpokal bo poseben predvsem za zvezdnika Reala Garetha Bala, saj je Cardiff dom valižanskega reprezentanta. "Vsa moja družina in prijatelji bodo na tekmi, tako da bo igrati tam res nekaj posebnega," pravi Bale, ki je bil v sicer slabi "predsezoni" Realov najboljši igralec.

"Rad bi, da bi zmagali s 5:0, toda moraš doseči zadetke. Ni pomembno, kdo zadane, pomembno je igrati kot ekipa. Če se bomo tega držali, potem lahko premagamo vsakogar. Toda trdo moramo delati," še meni Bale.

Bale je imel v prvi sezoni pri Realu tako dobre kot slabe trenutke, a je, med drugim, dosegel izjemen gol v finalu španskega pokala proti Barceloni, prav tako pa je zadel v podaljšku finala lige prvakov proti mestnemu tekmecu Atléticu.

CR7 in Iker od prve minute

"To bo največji nogometni dogodek v zgodovini Cardiffa. Stadion bo nabito poln. Navijači bodo stiskali pesti za Real zaradi Bala ... Ta je izjemna okrepitev za Real, kar sem tudi napovedal ob prestopu. Ne nazadnje sem ga jaz prvi poklical v reprezentanco Walesa, ko je imel komaj 17 let," je dejal nekdanji trener Reala, v Cardiffu rojeni John Toshack.

Zdajšnji trener kraljevega kluba Carlo Ancelotti bo prav v Cardiffu lahko prvič računal na vse svoje najboljše može. Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo bo vodil Realov napad, v katerega je nekaj svežine vnesel Kolumbijec James Rodríguez, na sredini pa bo še en novinec, Nemec Toni Kroos. Med vratnicama bo izkušeni Iker Casillas, novinec Keylor Navas bo na svojo priložnost čakal na klopi. Vezist Xabi Alonso nima pravice nastopa zaradi kazni Uefe, ker je ob proslavi gola na finalu Lige prvakov s tribune stekel na igrišče.

Realu s Sevillo nikoli lahko

Andaluzijska Sevilla se tekme loteva prav tako optimistično, čeprav je v prestopnem roku izgubila ključne igralce Ivana Rakitića, Marka Marina in Diega Perottija. Zamenjali so jih Aleix Vidal, Denis Suárez in Iago Aspas, vsi pa kandidirajo za nastop v Cardiffu.

"Real ima močnejšo zasedbo in je favorit. Toda proti Sevilli nikoli ni imel lahkega dela. Vedno so tekme trde in izenačene. Primer, marca je v zelo zanimivi tekmi Sevilla zaostajala, a na koncu premagala Real z 2:1," je dejal nekdanji nogometaš Seville in Reala, Brazilec Júlio Baptista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.