Šport
51 ogledov

Morda zadnja priložnost za Casillasa

Casillas Real Madrid Sociedad Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Izkušeni španski reprezentant bi lahko hitro izgubil mesto prvega vratarja, če bo na tekmi za evropski superpokal branil v podobnem slogu, kot na zadnjih srečanjih.

Ob začetku svoje 16. sezone v prvem moštvu madridskega Reala je Iker Casillas še bolj kot ponavadi v središču pozornosti. Evropske prvake je konec preteklega tedna namreč zapustil Diego López, ki je v zadnjem letu in pol v La Ligi dobival prednost pred dolgoletnim španskim reprezentantom. Prišlek Keylor Navas je z ekipo komaj teden dni, tako da bo na začetku sezone mesto prvega vratarja pričakovano pripadlo Casillasu - Realov kapetan bo začel torkovo tekmo za evropski superpokal v Cardiffu proti Sevilli.

Trener Madridčanov Carlo Ancelotti je že pred časom napovedal takšen scenarij. "Proti Sevilli bo branil Iker, potem pa bomo videli ...," je na pripravljalni turneji v ZDA dejal Italijan. Takrat odhod Lópeza k AC Milanu še ni bil realiziran, Navas pa je že več tednov "trkal" na vrata stadiona Santiago Bernabéu. Zaradi legendarnega statusa Casillasa je bilo bolj kot ne jasno, da bo, kljub dobrim predstavam, najkrajšo povlekel prav López.

López odšel jezen

Galicijec je očitno vedel, kaj ga čaka, in naj bi na letalu ob povratku iz ZDA predstavnikom klubskega vodstva glasno zabrusil, da "je najboljši in da to vsi dobro vedo". Tudi po že dorečenem odhodu Lópeza v Lombardijo se mnogi pri Realu še vedno sprašujejo, ali so storili napako, poroča MARCA.

Dvome pa ne poraja Navas, saj je Kostaričan že nekaj sezon eden najboljših vratarjev v španski elitni ligi, poleg tega pa je še pet let mlajši od Casillasa in torej lahko dolgoročno pokrije vratarsko pozicijo. Za privzdignjene obrvi skrbi forma "svetega Ikerja". Ne gre sicer pozabiti, da je Real v lanski sezoni osvojil obe tekmovanji, v katerih je branil 33-letnik, vendar pa je Casillas storil kar nekaj napak na zadnjih srečanjih. 

Atléti, Oranje, Čile, Roma, United ...

Začelo se je s katastrofalno oceno visoke žoge, ko je Atlético povedel v finalu Lige prvakov. Nadaljevalo se je s slabima predstavama na mundialu proti Nizozemski in Čilu, nič bolje pa Ikerju ni šlo niti med pripravami. Proti Romi je dobil gol iz praktično edinega resnega strela na njegova vrata, proti Manchester Unitedu pa bi lahko pri vseh treh golih posredoval bolje. Navijači Reala pa že vse od povratka po poškodbi (ki je Joséju Mourinhu služila kot razlog, da Casillasa posadi na klop, s katere se, vse do Portugalčevega odhoda, ni več "dvignil") ugotavljajo, da Iker ni več tako samozavesten in prepričljiv kot nekoč.

Vsekakor bo jutrišnja tekma v Cardiffu ena zadnjih priložnosti za Casillasa, da se utrdi na mestu prvega vratarja Reala. Ob karakterno močnem in "lačnem" Navasu se zdi, da bi izguba prve enajsterice za legenarnega čuvaja mreže lahko pomenila tudi klavrnejši konec kariere, kot bi želeli mnogi ljubitelji "belega baleta". V letošnji sezoni se namreč zdi malo verjetno, da bo Ancelotti spet ubral enako taktiko kot lani, ko je Ikerju zaupal branjenje v pokalu in Ligi prvakov.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.