Šport
16 ogledov

109.318 gledalcev na prijateljski tekmi

Champions Cup Manchester United Real Madrid The Big House Bale
1/10
EPA
Real Madrid in Manchester United sta v Michiganu odigrala srečanje, ki ga je spremljalo kar 109.318 gledalcev, kar je rekord za nogometne tekme v ZDA.

V mestu Ann Arbor, malce zahodno od Detroita, se lahko pohvalijo s četrtim največjim stadionom na svetu. Michigan Stadium, ki ga domači navijači imenujejo tudi "The Big House", lahko ob določenih tekmah sprejme tudi do 115.000 navijačev. Obračun Manchester Uniteda in madridskega Reala si je ogledalo 109.318 gledalcev. Prejšnji rekord na nogometnih tekmah v ZDA je pripadal stadionu Rose Bowl v kalifornijski Pasadeni, kjer si je finalno tekmo olimpijskih iger leta 1984 med Brazilijo in Francijo ogledalo 101.799 gledalcev.

Odličen prvi, slabši drugi del

Na zelenici, kjer se najbolj pogosto udejstvuje ekipa ameriškega nogometa Michigan University v ligi NCAA, je bilo tokrat bolj uspešno angleško moštvo (3:1). V odličnem prvem polčasu je bil sprva podjetnejši United in Ashley Young je v 21. minuti kronal izvrstno akcijo "rdečih vragov", v kateri so sodelovali Darren Fletcher, Wayne Rooney in Danny Welbeck. Le šest minut kasneje je bil izid izenačen. Gareth Bale je priboril najstrožjo kazen za Real in jo tudi sam izkoristil.

Do konca prvega dela so bili Španci bolj nevarni, vendar je še drugič zadel United. Po predložku Younga z leve je na žogo startal Rooney, okroglega usnja se sicer ni dotaknil, vendar je dovolj zmedel Ikerja Casillasa, da je žoga končala ob drugi vratnici gola španskega reprezentanta. V drugem delu so sledile številne menjave in ritem igre je padel. Real je nanizal nekaj lepih priložnosti, prednjačil je Bale, a tudi varovanci Louisa Van Gaala niso bili nenevarni. Odločitev o zmagovalcu je padla v 79. minuti. Podajo Šindžija Kagawe je z natančnim strelom z glavo nadgradil Chicharito.

CR7 igral prvič po SP

Prvič letos je za Madrid zaigral tudi Cristiano Ronaldo, proti svojemu bivšem klubu je na igrišče prišel v 74. minuti. Ob glasnem spodbujanju je uspel pokazati nekaj trikov, a je bilo opazno, da še ni v pravi formi. Je pa za navijače Reala spodbuden podatek, da Cristiano po poškodbi že lahko igra resne tekme, saj že v petek sledi srečanje za evropski superpokal, v katerem se bo Real pomeril s Sevillo.

Čeprav na igrišču niso bili domači Wolverines, so Američani pripravili dostojno vzdušje na tribunah. Navijanje je bilo sicer tipično ameriško, čeprav so manjše skupine privržencev obeh klubov poskusile s petjem nekaterih klubskih napevov. Tako Real Madrid kot Man United sta med najbolj priljubljenimi klubi v ZDA, kar kaže tudi zanimanje za ogled prijateljske tekme.  

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:33 03.avgust 2014.

    Če je to TRETJI največji stadion na svetu , potem je to TRETJI , ki ga kljub opozorilom , vi še zmeraj navajate kot ČETRTEGA !