Šport > Nogomet
20 ogledov

United ponujal bogastvo, Carlo rekel "žal mi je"

Ancelotti Bayern Real Madrid Liga prvakov
1/10
EPA
Carlo Ancelotti, prvi favorit sira Alexa Fergusona za prevzem službe pri Manchester Unitedu, je po poročanju portala El Confidencial zavrnil bogato ponudbo rdečih vragov.


"Žal mi je, toda srečen sem v Madridu in pri Realu," 
je po poročanju španskega portala El Confidencial Carlo Ancelotti dejal odposlancem Manchester Uniteda, ki so ga želeli po delovanju pri Chelseaju vrniti na Otok in narediti za najbolje plačanega trenerja na svetu. El Confidencial piše celo o astronomski ponudbi, višji od 17 milijonov evrov, kolikor bo pri Bayernu zaslužil Josep Guardiola

"Nekdanji trener Milana, Chelseaja in PSG ni dopustil nikakršne možnosti. Ancelotti je prepričan, brez strahu pred morebitnimi kritikami ekip in navijačev svojih bivših ekip pa zatrjuje, da je v 'najboljšem klubu na svetu'," pišejo španski kolegi, mojstri zakulisja v svetu nogometa.

"Sanja o 'la Décimi' kot tudi o tem, da bi bil trener Real Madrida tri ali štiri sezone, kar je maksimalen čas, ki ga imajo v tem trenutku na voljo trenerji največjih ekip, vsaj tako meni Italijan."

Redni sprehajalec po Retiru

Poleg tega Ancelottiju godi tudi način življenja v Madridu, kjer je dolgo časa živel kar v klubski bazi Valdebebas, zdaj pa v središču mesta živi življenje kot rojeni Madridčan. Razen privržencev Atlética in redkih navijačev Raya Vallecana je deležen tudi velike podpore.

"Sprehaja se po (parku, op. a.) Retiru in se pomeša med Madridčane kot en meščan več v svojih priljubljenih restavracijah, brez kakršnihkoli problemov. Našel je kakovostno življenje in klub, ki ima vse, kar potrebuješ, da si nogometni trener. Osvojil je spoštovanje slačilnice in nato še navijačev, poleg njih pa tudi stoodstotno podporo vodstva," dodaja El Confidencial.

Tudi zaradi omenjenih dejstev je Ancelotti še lažje drugič zapored zavrnil Manchester United, kjer naj bi ga še pred nesrečnim Davidom Moyesom želel videti sir Alex Ferguson, ki bo sodeloval tudi pri izboru novega trenerja kluba, ki je začasno v rokah dolgoletnega nogometaša rdečih vragov Ryana Giggsa.

Ancelotti Ronaldo Valladolid Real Madrid Liga BBVA Španija prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Ni zadovoljen le s pokalom

"Če se je v prejšnjih letih  sir Alex Ferguson presenetljivo pojavil v njegovi hiši v Parizu, so zdaj kontakt vzpostavili odposlanci angleškega kluba prek odvetnikov trenerja. United je korak pred dogovorom z Louisom van Gaalom, ki naj bi ekipo vrnil na mesto, ki ga je izgubil pod vodstvom Moyesa po zaslugi obupne politike od odhoda Fergusonovega klana," še pišejo španski kolegi.

Ancelottiju je po sprva naporni sezoni, ko je bil z ekipo že na robu katastrofe, uspelo umiriti belo barko, ki je tako navdušujoče plula tudi skozi München in se uvrstila v finale Lige prvakov, v prvenstvu pa se znova malce "zazibala" z domačim remijem proti Valencii (2:2). A tudi to ni spremenilo načrtov Italijana, človeka, ki živi za nogomet in ki se bojda ni niti približno zadovoljil zgolj z osvojenim španskim pokalom. Tako kot predsednik Florentino Pérez od igralcev zahteva še več.

Tako bi seveda še obogatil že zdaj navdušujočo zbirko naslovov, potem ko je v prvem letu v uradno najboljšem klubu 20. stoletja prišel v finale Lige prvakov, osvojil španski pokal in se za španski državni naslov boril do zadnjih kol. Pri MilanuChelseaju in Paris Saint-Germainu je osvojil državne naslove, z milanskimi rdeče-črnimi pa je osvojil dva evropska naslova, evropska superpokala in svetovno klubsko prvenstvo. Dvigoval je tudi italijanske in angleške pokalne naslove ter superpokala v Italiji in Angliji.

"Prepričan, da bo Barcelona želela zmagati"

Z Realom ga že v sredo čaka zaostala tekma z Valladolidom, proti kateremu mora kraljevi klub zmagati, da bi ostal v epskem troboju za naslov. Ker se v zadnjem kolu merita vodilni Atlético in Barcelona, je veliko govora o morebitni "predaji" Kataloncev, ki imajo najmanjše možnosti za ubranitev španske krone.

"Prepričan sem, da bo Barcelona želela zmagati," je na torkovi novinarski konferenci jasno dejal Ancelotti in razkril, da je na stadionu Nuevo José Zorrilla ekipo sestavil brez poškodovanih Daniela Carvajala in Garetha Bala, "malce utrujeni" zvezdnik Cristiano Ronaldo pa bo po evrogolu na zadnji tekmi proti Valencii, na kateri je tudi dodobra nahrulil mladega Álvara Morato, znova na voljo.

"Cristiano je dobro, čeprav je malce utrujen," je nadaljeval Ancelotti. "Opravil je le del treninga. Za Valladolid bo na voljo. Odsotna bosta Carvajal, ker čuti bolečine, in Bale, ki je utrpel udarec. Zaključek La Lige je presenetljiv, ker je Levante proti Atléticu odigral zelo dobro, ne da bi imel kaj v igri, prav tako tudi Valencia, ki je bila proti nam v enakem položaju. To je dobro za prvenstvo. Vsi se borijo do zadnje minute in mi prav tako. Te tri tekme so v naših rokah in moramo zmagati. Jutrišnja je ključnega pomena, ker bi, če ne bi zmagali, to pomenilo, da je La Liga izgubljena. Drugače bo kot proti Valencii, ker imamo več energije. Gre za še en finale, ki je odločilen za obe moštvi. Ne bo lahko igrati proti ekipi, ki se bori za preživetje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.