Šport
11 ogledov

Ibra poskrbel za naslov

PSG, Zlatan Ibrahimović EPA
Nogometaši Paris St. Germaina so zmagovalci francoskega superpokala, lovoriko je Parižanom z dvema goloma prinesel Zlatan Ibrahimović.

Državni prvaki so tekmo proti zmagovalcem francoskega pokala, ekipi Guingampa, odigrali v Pekingu, zasedba Laurenta Blanca pa je slavila z 2:0. Strelec obeh golov je bil prvi zvezdnik Zlatan Ibrahimović, prvega je dosegel v deveti minuti, drugega pa v 20. iz enajstmetrovke. Guingamp je v 32. minuti zapravil enajstmetrovko, zgrešil jo je Mustapha Yatabare.

PSG, ki je igral brez Thiaga Silve, Davida Luiza, MaxwellaBlaiseja Matuidija, Yohanna Cabayeja in Ezequiela Lavezzija, je osvojil četrti superpokal v klubski zgodovini. "V Azijo smo prišli predvsem po ta superpokal. To nam je uspelo, turneja je zaradi tega uspešna," je po zmagi dejal trener Parižanov Laurent Blanc.

Tega zaradi odsotnosti nogometašev, ki so igrali na SP v Braziliji nekoliko skrbi začetek sezone v domačem prvenstvu. V petek se bo PSG pomeril z Rennesom: "V gosteh bomo poskušali oddati čim manj točk. Fizično še nismo povsem pripravljeni. Imamo igralce, ki si želijo zmagovati, a so bile naše priprave zaradi odsotnosti bolj težavne kot pri ostalih klubih. Popolni bomo šele konec avgusta, v tem času pa upam, da ne bomo izgubili veliko točk."

Valbuena se seli v Moskvo

Nekoliko oslabljen bo sezono v Franciji sicer začel Marseille. Francoski nogometni reprezentant Mathieu Valbuena je namreč uradno prestopil v moskovski Dinamo. Za 29-letnika so Rusi odšteli 7,5 milijona evrov, Valbuena pa je podpisal triletno pogodbo. Vsako leto naj bi zaslužil deset milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.