Šport
56 ogledov

Arsenalu prva lovorika sezone

Arsenal, Manchester City
1/15
EPA
Nogometaši Arsenala so s 3:0 premagali Manchester City in osvojili angleški superpokal.

Nogometaši Arsenala so zmagovalci letošnjega angleškega superpokala oziroma Community Shielda. Pokalni prvaki so na tekmi na londonskem Wembleyju s 3:0 premagali Manchester City, ki bo v sezoni 2014/15 branil naslov angleškega prvaka. Za Arsenal so pred več kot 70.000 gledalci zadeli Santi Cazorla, Aaron Ramsey in Olivier Giroud. Za Londončane je to 13. tovrstna lovorika in prva po letu 2004.

Topničarji so bili v prvem polčasu precej nevarnejši, svojo premoč pa so okronali v 21. minuti, ko je do žoge na robu kazenskega prostora prišel španski reprezentant Cazorla. Ta je sprožil z levo nogo, žoga pa je po diagonalnem strelu končala v spodnjem letu Cityjevega gola. Ob koncu prvega polčasa so nato pobudo prevzeli meščani, vendar je ob njihovem pritisku v 42. minuti sledil protinapad Londončanov. Na desnem boku je do žoge prišel Alexis Sánchez, jo odlično podal do Yaye Sanoga, ta pa jo s težavami spravil do Aarona Ramseyja. Valižan se je zlahka otresel branilcev v kazenskem prostoru in zadel malo mrežico gola Willyja Caballera. Tako Cazorla kot Ramsey sta sicer zadela tudi na zadnjem obisku Wembleyja, ko je Arsenal v finalu FA pokala s 3:2 v podaljšku premagal Hull City.

V drugem polčasu so bili podjetnejši Meščani, pri Arsenalu pa so čakali na priložnosti iz protinapadov. Manchester City je preko Stevana Jovetića najprej zadel vratnico, Črnogorec je streljal z glavo, kasneje pa je zadetek z dobrih deset metrov istemu igralcu z dobro obrambo preprečil še vratar Wojciech Szczęsny. Dvome o zmagovalcu je nato v 62. minuti razrešil Giroud. Ta je žogo prejel na razdalji 25 metrov, močno in natančno sprožil proti golu Cityja, žoga pa je preletela caballera in končala pod prečko.

City je tekmo odigral brez kopice nogometašev, ki so nastopali na scvetovnem prvenstvu, tudi pri Arsenalu pa so manjkali svetovni prvaki Mesut Özil, Per Mertesacker in Lukas Podolski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.