Šport
30 ogledov

Wenger: Lahko osvojimo prvenstvo

Arsene Wenger EPA
Na pokalu Emirates je Arsenal s 5:1 odpravil Benfico, na dvoboju Monaca in Valencie (2:2) pa je po dolgem času znova zaigral Radamel Falcao.

Trener topničarjev Arsène Wenger je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev na pokalu Emirates, ki ga vsako leto gosti londonski klub. Domačim navijačem so se tokrat uspešno predstavili številni novinci, nekaj minut za dokazovanje je dobil tudi najdražja okrepitev Alexis Sánchez. A dvoboj je bil odločen že prej, saj je Arsenal proti Benfici že v 49. minuti povedel s 5:0. Kar štiri zadetke, svoje prve v dresu topničarjev, je zabil Yaya Sanogo, enega pa je dodal Joel Campbell. Slednji je dočakal svojo prvo priložnost v članski ekipi londonskega kluba. Izjemno veliko je pokazal tudi 19-letni španski bočni branilec Héctor Bellerín, uspešen debi pa je na mestu osrednjega branilca prestal Calum Chambers. Častni gol za goste je dosegel Nicolás Gaitán.

"Kakovost je tu"

"Nikoli nisem iskal izgovorov, ker Arsenal v zadnjih sezonah ni osvajal lovorik. Vse sem prevzel na svoja ramena. Ko sem podpisoval pogodbo, sem vedel, kaj me čaka. Za mano je najbolj pomembno obdobje pri Arsenalu. Bilo je vznemirljivo voditi klub na tako visoki ravni, čeprav na voljo nisem imel veliko finančnih sredstev. Ali smo opravili dobro delo? Rečem lahko, da smo bili konstantni, a premalo kakovostni, da bi osvojili ligo. Zdaj je kakovost tu," je pred novo sezono prepričan Wenger.

Arsene Wenger | Avtor: EPA EPA
Francoski strateg je še dodal: "V minuli sezoni smo za Manchester Cityjem zaostali za sedem točk. Naša samozavest je zrastla. Veliko pričakujem od sezone, lahko bi govoril in govoril, vendar se bo vse pokazalo šele na zelenici. A kar se tiče osvojitve Premier League, smo bolj samozavestni kot pred letom dni. Lahko jo osvojimo, a tudi tekmeci so se okrepili. Vsi si želimo zmagati, a uspelo bo le enemu."

Trener sicer ni želel jasno odgovoriti na vprašanje, ali bi zapustil klub, če v minuli sezoni Arsenal v finalu FA pokala ne bi premagal Hull Cityja: "Moja motivacija ni bila nikoli vprašljiva. Če sem želel oditi drugam? Nikoli! Vedno sem si želel ostati, a pri tem sem želel čutiti, da dobro opravljam svoje delo. Pomanjkanje lovorik se mi je večkrat vrtelo po glavi."

Vrnitev Falcaa

Po pol leta odsotnosti zaradi poškodbe kolena se je na pokalu Emirates v moštvo francoskega nogometnega prvoligaša Monaca sicer vrnil kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao. Napadalec je proti Valencii odigral 18 minut, na tekmečev gol pa ni streljal..

Kolumbijec si je strgal kolenske vezi levega kolena 22. januarja, zaradi poškodbe je izpustil tudi svetovno prvenstvo v Braziliji. "Falcao je igral 20 minut, s katerimi je prebil led. To je normalno, saj šest mesecev ni igral," je po tekmi dejal trener Monaca Leonardo Jardim in dodal: "Igral je dobro. Zanj je nujno, da je malo igral, saj lahko v prihodnje začne od prve minute. Bomo videli, če lahko jutri proti Arsenalu odigra 60 ali 45 minut."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.