Šport
18 ogledov

Cristiano prehitel Messija, pred njim le Raúl

Cristiano Ronaldo Real Madrid Sevilla Uefa superpokal EPA
Portugalski zvezdnik, ki je dosegel oba zadetka za zmago madridskega Reala v evropskem superpokalu proti Sevilli (2:0), je sedaj skupno drugi najboljši strelec v evropskih tekmovanjih.

Z goloma v 30. in 49. minuti srečanja v Cardiffu je Cristiano Ronaldo sedaj skupno dosegel že 70 zadetkov v evropskih pokalih. Le zadnja dva sta bila dosežena v Uefinem superpokalu, ostalih 68 je Portugalec dosegel v Ligi prvakov.

Najboljši strelec evropskih tekmovanj je še vedno Raúl González. Legendarni kapetan madridskega Reala je za Los Blancos in Schalke skupno dosegel 76 golov. Cristiano si drugo mesto deli s Filippom Inzaghijem, sedanjim trenerjem AC Milana, ki je v Evropi zabijal za Rossonere in Juventus. Tik za njima je Lionel Messi s skupno 68 goli.

Aprila 2012 krepko za Messijem 

Zanimiva je "večna" primerjava med portugalskim zvezdnikom in čarobnim Argentincem. Pred manj kot dvema letoma in pol je nogometaš Reala za napadalcem Barcelone precej zaostajal, aprila 2012 je imel na svojem računu kar 18 zadetkov manj kot Messi. Nato je CR7 v Ligi prvakov v sezoni 2012/13 zabil 12 golov, v lanski pa celo rekordnih 17 in se pred začetkom tekočega tekmovalnega obdobja izenačil z "La Pulgo". Tudi slednji je skoraj vse svoje gole dosegel v Ligi prvakov, le enega od 68 je zabil v evropskem superpokalu.

Z goloma proti Sevilli je Cristiano torej prehitel Messija, a velja poudariti, da je Argentinec dve leti mlajši od moža z Madeire. Vendar pa se je po drugi strani moč vprašati, kakšna bi bila osebna statistika Ronalda, če bi že v Manchester Unitedu imel enako vlogo, kot jo ima pri Madridu. Tudi ko je igralsko dozorel, je Portugalec v Angliji namreč zabijal precej manj, kot v Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.