Šport
16 ogledov

Real do lovorike z 2:0

Real Madrid, Sevilla
1/15
EPA
V evropskem superpokalu sta se pomerila dva španska prvoligaša - Real Madrid in Sevilla. Lovoriko je osvojil prvi.

Real Madrid si je v minuli sezoni priigral tako dolgo težko pričakovan deseti naslov evropskega prvaka, Sevilla pa je bila najboljša v Evropski ligi. V finalu je premagala Benfico, na golu slednje je takrat še stal slovenski reprezentant Jan Oblak, ki se je kasneje za 16 milijonov evrov preselil k Atletico Madridu. Prav mestnega tekmeca so v finalu Lige prvakov premagali nogometaši Reala.

Bale in Ronaldo za 1:0

Beli balet je po pričakovanjih bolje začel dvoboj, v prvih minutah pa si kakšne resnejše priložnosti ni prrigral. V 12. minuti je s precejšnje daljine poizkusil Gareth Bale, žoga je zadela nekoga od Andaluzijcev, spremenila smer, vendar ni ogrozila vratarja Beta. Le nekaj minut kasneje je Cristiano Ronaldo izvajal prosti strel z desnega roba kazenskega prostora, žoga pa se je po dotiku živega zidu znašla le na vrhu mreže.

Do 20. minute je najprej Bale po dolgi podaji Ronalda prišel do žoge v kazenskem prostoru, a je njegov udarec blokiral Denis Suárez, na drugi strani pa je po napaki Daniela Carvajala do žoge prišel Vitolo, z lahkoto šel mimo Pepeja, a je njegov strel ob bližnjo vratnico zaustavil Iker Casillas. V 26. minuti je Beto še uspel iz oči v oči zaustaviti Ronalda, v 31. minuti pa je portugalski dvoboj dobil slednji. Ronaldo je namreč izkoristil izjemno podajo Balea in iz bližine premagal rojaka v vratih Seville. 

Ob koncu 34. minute bi lahko izenačil Daniel Carriço, ki je po neodločnosti branilcev belega baleta prišel do žoge v petercu Reala, a se je z obrambo izkazal Casillas. Do polčasa večjih priložnostih ni več bilo.

Še drugi gol Ronalda

Že v četrti minuti drugega polčasa pa je beli balet povedel z 2:0. James Rodríguez je podal do Karima Benzemaja, ta je na robu kazenskega prostora našel Ronalda, Portugalec pa je po koraku ali dveh močno sprožil proti vratam Seville. Beto se je uspel žoge dotakniti, vendar je bila moč strela tolikšna, da ji ni uspel preprečiti pot v mrežo.

V 64. in 68. minuti se je nato portugalski vratar izkazal z dvema težkima obrambama po strelih Benzemaja in Rodrígueza. Andaluzijci so bili povsem nenevarni, nogometaši Reala pa so se tudi zadovoljili s prednostjo dveh zadetkov. Živajneje je bilo le še v 89. minuti, ko je Casillas v kot izbil močan strel Poljaka Grzegorza Krychowiaka, po podaji iz kota pa je nevarno za las izven kazenskega prostora streljal Diogo Figueiras. Na drugi strani je v zadnjih trenutkih sodnikovega podaljška še enkrat zagrozil Bale.

Real lahko v tej sezoni osvoji še pet lovorik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.