Cassanu zelena luč: na voljo ekipi!

Foto: EPA Cassano zdravniški pregled Inštitut športne medicine Milano Foto: EPA Cassano zdravniški pregled Inštitut športne medicine Milano Foto: EPA Cassano zdravniški pregled Inštitut športne medicine Milano
Napadalec AC Milana Antonio Cassano je po novembrski operaciji srca dobil zeleno luč zdravnikov za povratek k igranju nogometa. Italijanski reprezentant je še vedno v igri za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini.
Oglej si celoten članek

Po rutinskem posegu na srcu novembra lani je Antonio Cassano že okreval do te mere, da se lahko pridruži treningom prve ekipe AC Milana, je pokazal torkov zdravniški pregled na Inštitutu športne medicine v Milanu. Kot so sporočili iz tabora rdeče-črnih, je Cassano zdaj na voljo trenerju Massimilianu Allegriju, ki ga lahko pokliče k rednim treningom prve ekipe.

"Cassano se lahko takoj pridruži ekipi," so zapisali pri prvakih Serie A. Spomnimo: Cassanu je po novembrski ligaški tekmi z Romo na letališču postalo slabo, doživel pa naj bi celo manjšo možgansko kap. Zdravniki so kasneje odkrili napako na njegovem srcu, ki je prekinila eno najboljših sezon njegove kariere.

"Certifikat je tukaj, Cassano je pripravljen. Vrnil se bo, ko bo želel Allegri. Potrdilo je definitivno, upam, da dodatni dokazi ne bodo potrebni," je dejal vodja Milanove zdravniške službe Rodolfo Tavana. Novica je baje zelo razveselila tudi častnega predsednika kluba Silvia Berlusconija, pa tudi ekipo, ki jo isti večer čaka povratna tekma četrtfinala Lige prvakov proti Barceloni. Cassano bo že ob 15.30 opravil prvi trening z mladinsko ekipo Milana.

Italijanski selektor Cesare Prandelli je skozi celotno Cassanovo okrevanje ponavljal, da je pripravljen do konca počakati na svojega priljubljenega varovanca, ki ga želi na vsak način peljati s seboj na Euro 2012. Italija je s Cassanom rutinsko opravila s kvalifikacijsko skupino C, v kateri je dvakrat porazila tudi Slovenijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.