Caster je uradno ženska

Foto: Žurnal24 Caster Semenya naj bi bila tudi uradno ženska. (Foto: Reuters)
Razprave o tem, ali je južnoafriška atletinja Caster Semenya ženska, so končane oziroma se vsaj zdi, da so. Njeni odvetniki so v četrtek sporočili, da je test spola pokazal, da je Caster ženskega spola.
Oglej si celoten članek

"Videli smo rezultate, po katerih ima naša klientka pravico nastopa v konkurenci atletinj,“ so dejali odvetniki južnoafriške atletinje Caster Semenye. Devetnajsletnica je bila ena od zvezd lanskega svetovnega prvenstva v Berlinu (zaradi zlate kolajne Primoža Kozmusa se ga radi spominjamo tudi Slovenci). Zaradi moškega izgleda in predvsem zaradi izjemno hitrega napredka v rezultatih pa so se pojavile špekulacije, da Caster ni ženska. Zaradi tega je morala na testiranje in od takrat ni več nastopala.

"Ne želimo porušiti naših odnosov z Mednarodno atletsko zvezo in Južnoafriško zvezo. Zaradi tega Caster do junija ne bo nastopala,“ so še povedali odvetniki. Južnoafriška zveza do zdaj v javnost še ni posredovala nobene informacije v zvezi s testom: "Rezultati testiranja bodo znani do junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.