Šport
14 ogledov

Caster je uradno ženska

Caster Semenya naj bi bila tudi uradno ženska. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Razprave o tem, ali je južnoafriška atletinja Caster Semenya ženska, so končane oziroma se vsaj zdi, da so. Njeni odvetniki so v četrtek sporočili, da je test spola pokazal, da je Caster ženskega spola.

"Videli smo rezultate, po katerih ima naša klientka pravico nastopa v konkurenci atletinj,“ so dejali odvetniki južnoafriške atletinje Caster Semenye. Devetnajsletnica je bila ena od zvezd lanskega svetovnega prvenstva v Berlinu (zaradi zlate kolajne Primoža Kozmusa se ga radi spominjamo tudi Slovenci). Zaradi moškega izgleda in predvsem zaradi izjemno hitrega napredka v rezultatih pa so se pojavile špekulacije, da Caster ni ženska. Zaradi tega je morala na testiranje in od takrat ni več nastopala.

"Ne želimo porušiti naših odnosov z Mednarodno atletsko zvezo in Južnoafriško zvezo. Zaradi tega Caster do junija ne bo nastopala,“ so še povedali odvetniki. Južnoafriška zveza do zdaj v javnost še ni posredovala nobene informacije v zvezi s testom: "Rezultati testiranja bodo znani do junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.