Caster razmišlja o samomoru

Foto: Žurnal24 Caster Semenya se je proti obtožbam, da je moški, borila s slikanjem v zelo žens
"Je kot posiljeno dekle. Boji se sebe in ob sebi noče nikogar," o vse večjih duševnih težavah Caster Semenye govori Butana Komphela. Atletinja naj bi razmišljala o samomoru.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo tabloidi, naj bi Caster Semenya razmišljala o samomoru. Osemnajstletno svetovno prvakinjo na 800 metrov z zadnjega prvenstva v Berlinu vsak dan vlačijo po svetovnem časopisju in ji očitajo, da si je zlato prislužila na sporen način. Sprva so ji zaradi globokega glasu in zelo moškega videza očitali, da je moški, zdaj jo imajo vsi za hermafrodita. IAAF slednjega sicer še ni potrdila, a takšni naj bi bili njihovi rezultati raziskave o spolu te južnoafriške atletinje. Caster naj bi imela zaradi medijskega linča vse večje duševne težave in je že pod nadzorom psihologov. "Je kot posiljeno dekle. Boji se sebe in noče nikogar ob sebi. Če bo res storila samomor, ga bo imela na plečih javnost. V teh težkih trenutkih bi ji morali stati ob strani," je v torek dejal Butana Komphela, predsednik južnoafriškega športnega komiteja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.