Šport
1 ogledov

Caster razmišlja o samomoru

Caster Semenya se je proti obtožbam, da je moški, borila s slikanjem v zelo žens Žurnal24 main
"Je kot posiljeno dekle. Boji se sebe in ob sebi noče nikogar," o vse večjih duševnih težavah Caster Semenye govori Butana Komphela. Atletinja naj bi razmišljala o samomoru.

Kot poročajo tabloidi, naj bi Caster Semenya razmišljala o samomoru. Osemnajstletno svetovno prvakinjo na 800 metrov z zadnjega prvenstva v Berlinu vsak dan vlačijo po svetovnem časopisju in ji očitajo, da si je zlato prislužila na sporen način. Sprva so ji zaradi globokega glasu in zelo moškega videza očitali, da je moški, zdaj jo imajo vsi za hermafrodita. IAAF slednjega sicer še ni potrdila, a takšni naj bi bili njihovi rezultati raziskave o spolu te južnoafriške atletinje. Caster naj bi imela zaradi medijskega linča vse večje duševne težave in je že pod nadzorom psihologov. "Je kot posiljeno dekle. Boji se sebe in noče nikogar ob sebi. Če bo res storila samomor, ga bo imela na plečih javnost. V teh težkih trenutkih bi ji morali stati ob strani," je v torek dejal Butana Komphela, predsednik južnoafriškega športnega komiteja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.