Častno slovo Gorenja

Foto: Žurnal24 Velenjčani so v četrtfinalu naleteli na premočnega nasprotnika. (Foto: Dejan Mij
Rokometaši Gorenja so sicer dobili povratno tekmo četrtfinala pokala EHF proti nemškemu Göppingenu (26:22), a kljub temu po pričakovanjih izpadli in se poslovili od Evrope.
Oglej si celoten članek

Rokometaši iz Šaleške doline so se dostojno poslovili od evropskega pokala EHF. V četrtfinalu so naleteli na zelo močne Nemce in na prvi tekmi v gosteh doživeli boleč poraz, na nedeljski povratni tekmi pa so izbranci Branka Tamšeta nekajkrat resno zagrozili gostom iz Göppingena.

V prvem polčasu se je pred vsega 500 gledalci odvijal dokaj izenačen boj. Pobudo je bila vseskozi na strani gostiteljev, a gosti so jih navkljub temu onemogočali in v kali zatirali vse njihove poskuse. V drugi polovici tekme pa so se Nemcem nekajkrat pošteno zašibile noge, še posebej v 47. minuti, ko so Tamšetovi izbranci naredili delni izid in povedli z osmimi goli (23:15).

Velenjska ekipa je bila v silnem naletu, nato pa je naredila nekaj tehničnih napak, kar so izkušeni in z vsemi žavbami namazani igralci nemške zasedbe s pridom izkoristili in tekmo mirno pripeljali do srečnega konca.

V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit slovenski reprezentant David Miklavčič, v nemški pa kar 202 cm visoki Michael Thiede. Oba sta dosegla po šest golov.

Pokal EHF, četrtfinale, povratna tekma:


Gorenje Velenje : Göppingen 26:22 (11:10)
Miklavčič 6, Cehte, Golčar in Gams 4, Medved 3; Thiede 6, Oprea 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.