Šport
17 ogledov

Častno slovo Gorenja

Velenjčani so v četrtfinalu naleteli na premočnega nasprotnika. (Foto: Dejan Mij Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so sicer dobili povratno tekmo četrtfinala pokala EHF proti nemškemu Göppingenu (26:22), a kljub temu po pričakovanjih izpadli in se poslovili od Evrope.

Rokometaši iz Šaleške doline so se dostojno poslovili od evropskega pokala EHF. V četrtfinalu so naleteli na zelo močne Nemce in na prvi tekmi v gosteh doživeli boleč poraz, na nedeljski povratni tekmi pa so izbranci Branka Tamšeta nekajkrat resno zagrozili gostom iz Göppingena.

V prvem polčasu se je pred vsega 500 gledalci odvijal dokaj izenačen boj. Pobudo je bila vseskozi na strani gostiteljev, a gosti so jih navkljub temu onemogočali in v kali zatirali vse njihove poskuse. V drugi polovici tekme pa so se Nemcem nekajkrat pošteno zašibile noge, še posebej v 47. minuti, ko so Tamšetovi izbranci naredili delni izid in povedli z osmimi goli (23:15).

Velenjska ekipa je bila v silnem naletu, nato pa je naredila nekaj tehničnih napak, kar so izkušeni in z vsemi žavbami namazani igralci nemške zasedbe s pridom izkoristili in tekmo mirno pripeljali do srečnega konca.

V velenjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit slovenski reprezentant David Miklavčič, v nemški pa kar 202 cm visoki Michael Thiede. Oba sta dosegla po šest golov.

Pokal EHF, četrtfinale, povratna tekma:


Gorenje Velenje : Göppingen 26:22 (11:10)
Miklavčič 6, Cehte, Golčar in Gams 4, Medved 3; Thiede 6, Oprea 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.