"Če bi danes videl Jordana? Verjetno bi ga udaril!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Veliki igralec se še vedno spominja dvobojev z Michaelom Jordanom.
Oglej si celoten članek

Dokumentarna serija Last Dance, ki govori o zadnjem plesu Michaela Jordana in ekipe Chicago Bulls na poti do šestega naslova, v ZDA in drugod po svetu podira rekorde gledanosti. Konec minulega tedna sta bila prikazana prva dva dela, to nedeljo bosta čez lužo na sporedu tretji in četrti del od desetih. 

V času koronavirusa, serija je bila zaradi njega celo prestavljena, da bi ljudem ponudila vsaj nekaj bega od težkega zasebnega življenja, se zdaj v ZDA vse vrti okoli šampionskega moštva Bikov. Za mnenje o seriji so vprašali tudi enega najboljših ostrostrelcev v zgodovini lige NBA in velikega tekmeca ekipe iz vetrovnega mesta, člana Indiane Reggieja Millerja.

Zadnji ples Pri Chicago Bulls razočarani, ko so dobili Michaela Jordana

Ta se je v zgodovino zapisal tudi z neizprosnimi dvoboji z Jordanom, ki so večkrat šli tudi če z mejo.

"Da, res sem gledal prva dela, ampak z odporom. Vse to smo namreč tisti, ki smo v stranskih vlogah v tej seriji, tudi doživeli. Če ne bi sodeloval v tej oddaji, si je ne bi ogledal sinoči. Ne pravim, da jo mogoče ne bi pogledal danes, ampak sinoči pa si je nisem želel," je v oddaji Dana Patricka začel razlagati Miller.

"Ne želim, da bi ljudje mislili, da je šlo za veliko rivalstvo. Zame namreč rivalstvo pomeni, da sta dva enakovredna, jaz pa nisem bil na isti ravni kot MJ. Toda ljubil sem bitke z njim in poznal sem veliko igralcev, ki so se mu preprosto priklonili. Jaz nisem bil takšen. To ni bilo v moji naravi. Morda bi se moral," je nato med drugim dejal Miller, eden izmed najboljših košarkarjev, ki nikoli ni osvojil šampionskega prstana. 

"Če bi ponovno srečal Jordana? Morda bi ga udaril... Obstaja mnogo nerešenih računov med nama. Ga pa neizmerno občudujem, je največji vseh časov. A... Preprosto boli, ko čutiš, čutil sem, da bi morali tisto leto končati njihovo dinastijo. Mislim, da smo imeli tisto leto boljšo ekipo. Vse skupaj me zelo boli... Marsikaj sva si izrekla, a nisem takšen, da bi zdaj govoril o tem. Marsikaj se izreče na parketu, tudi sam sem počel enako, včasih sem to tudi obžaloval. Bilo je tudi precej na osebni ravni," je zdaj dejal Miller.  

Chicago je na poti do zadnjega šestega naslova prišel prav preko Indiane. Ta je v finalu Vzhodne konference klonila šele po sedmih tekmah, na sedmi v Chicagu so Pacers vodili v četrt četrtini, a popustili v zadnjih dveh minutah in klonili s 83:88.

"Sedanji igralci so 'preveliki prijatelji'. Jaz ne bi nikoli Jordana vabil na svoj Instagram," je zaključil član Hiše slavnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.