"Če je to rekel, potem ga je lahko sram!"

Foto: Epa Räikkönen je prevzel odgovornost za nesrečo.
Šef Ferrarija je ostro napadel nekdanjega sodelavca.
Oglej si celoten članek

V svetu formule 1 še vedno odmeva nesreča Lewisa Hamiltona (Mercedes) in Kimija Räikkönena (Ferrari) v uvodnem krogu VN Velike Britanije.

Trčenje je s pridom izkoristil Hamiltonov veliki rival v boju za naslov svetovnega prvaka Sebastian Vettel (Ferrari), ki si je privozil četrto zmago v tej sezoni in prednost v skupnem seštevku povišal na osem točk. Dirkač Mercedesa je dirko končal na drugem, Räikkönen, ki je dobil desetsekundno kazen, pa tretjem mestu.

Po dirki je sledila burna reakcija aktualnega svetovnega prvaka, ki je Ferrariju očital ,da se za dosego zmag poslužuje zanimive taktike. S tem je Räikkönena obtožil namernega trčenja, kasneje pa si je premislil in dejal: "Včasih govorimo neumnosti in se iz tega kaj naučimo."

Kimijeva žena Hamiltonu: Če jočeš kot deklica, se ukvarjaj z baletom

Med pristaši teorije o Ferrarijevi zaroti je bil nekdanji član rdeče garaže in tehnični šef Mercedesa James Allison, ki naj bi dejal, da je incident bodisi odraz umazane taktike bodisi nesposobnosti finskega dirkača. S temi besedami je dodobra ujezil nekdanjega šefa Maurizia Arrivabeneja. "Če je Allison res izjavil kaj takšnega, potem ga je lahko sram. Veliko let je delal z nami v Maranellu, zaslužil je tudi kar nekaj denarja. Treba je ostati v mejah dobrega okusa in znati prenesti poraz," je dejal prvi mož Ferrarija.

Foto: Epa maurizio arrivabene

"Najprej bi si lahko ogledal podatke telemetrije in bi hitro ugotovil, da je njegov dirkač slabo startal, kar je avtomatično pomenilo izgubo dveh mest. Kimi je startal dobro, zato se je nemudoma znašel ob Hamiltonu. To je bila lepa bitka, v kateri je občinstvo lahko uživalo. Mercedes bo dobil kakšno drugo bitko, a to je bila lekcija za vse, da je potrebno ostati spoštljiv. Tokrat temu ni bilo tako," je dodal Arrivabene.

Nesreče Mercedes obtožuje Ferrari: "To ni več smešno"

V razpravo o nameri ledenega Finca se je vmešal tudi šef Red Bulla Christian Horner. "Ob takšnih nesrečah so špekulacije neizogibne. Po mojem je bil to povsem običajen dirkaški incident. Presenetilo bi me, če bi bil Kimi dirkač takšne sorte," je povedal Horner. Njegovemu mnenju se je pridružil tudi nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg. "Stvar je povsem jasna. 100-odstotno nenamerno. Kot smo videli v Avstriji, Kimi ne dirka za Sebastiana. Kimi je naredil neumnost. To ni običajno zanj, vendar se zgodi. Zagotovo ni bilo namerno," je prepričan upokojeni nemški dirkač.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:11 10. Julij 2018.

    Zahteval bi javno opravicilo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.