Šport > Moto športi
4963 ogledov

"Če je to rekel, potem ga je lahko sram!"

Epa Räikkönen je prevzel odgovornost za nesrečo.
Šef Ferrarija je ostro napadel nekdanjega sodelavca.

V svetu formule 1 še vedno odmeva nesreča Lewisa Hamiltona (Mercedes) in Kimija Räikkönena (Ferrari) v uvodnem krogu VN Velike Britanije.

Trčenje je s pridom izkoristil Hamiltonov veliki rival v boju za naslov svetovnega prvaka Sebastian Vettel (Ferrari), ki si je privozil četrto zmago v tej sezoni in prednost v skupnem seštevku povišal na osem točk. Dirkač Mercedesa je dirko končal na drugem, Räikkönen, ki je dobil desetsekundno kazen, pa tretjem mestu.

Po dirki je sledila burna reakcija aktualnega svetovnega prvaka, ki je Ferrariju očital ,da se za dosego zmag poslužuje zanimive taktike. S tem je Räikkönena obtožil namernega trčenja, kasneje pa si je premislil in dejal: "Včasih govorimo neumnosti in se iz tega kaj naučimo."

Kimi in MiInttu Kimijeva žena Šport Hamiltonu: Če jočeš kot deklica, se ukvarjaj z baletom

Med pristaši teorije o Ferrarijevi zaroti je bil nekdanji član rdeče garaže in tehnični šef Mercedesa James Allison, ki naj bi dejal, da je incident bodisi odraz umazane taktike bodisi nesposobnosti finskega dirkača. S temi besedami je dodobra ujezil nekdanjega šefa Maurizia Arrivabeneja. "Če je Allison res izjavil kaj takšnega, potem ga je lahko sram. Veliko let je delal z nami v Maranellu, zaslužil je tudi kar nekaj denarja. Treba je ostati v mejah dobrega okusa in znati prenesti poraz," je dejal prvi mož Ferrarija.

maurizio arrivabene | Avtor: Epa Epa

"Najprej bi si lahko ogledal podatke telemetrije in bi hitro ugotovil, da je njegov dirkač slabo startal, kar je avtomatično pomenilo izgubo dveh mest. Kimi je startal dobro, zato se je nemudoma znašel ob Hamiltonu. To je bila lepa bitka, v kateri je občinstvo lahko uživalo. Mercedes bo dobil kakšno drugo bitko, a to je bila lekcija za vse, da je potrebno ostati spoštljiv. Tokrat temu ni bilo tako," je dodal Arrivabene.

Lewis Hamilton Nesreče Šport Mercedes obtožuje Ferrari: "To ni več smešno"

V razpravo o nameri ledenega Finca se je vmešal tudi šef Red Bulla Christian Horner. "Ob takšnih nesrečah so špekulacije neizogibne. Po mojem je bil to povsem običajen dirkaški incident. Presenetilo bi me, če bi bil Kimi dirkač takšne sorte," je povedal Horner. Njegovemu mnenju se je pridružil tudi nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg. "Stvar je povsem jasna. 100-odstotno nenamerno. Kot smo videli v Avstriji, Kimi ne dirka za Sebastiana. Kimi je naredil neumnost. To ni običajno zanj, vendar se zgodi. Zagotovo ni bilo namerno," je prepričan upokojeni nemški dirkač.

Komentarjev 2
  • supreme 19:11 10.julij 2018.

    Zahteval bi javno opravicilo