Šport > Moto športi
2298 ogledov

Vettel: Zdi se, da ne smemo več dirkati

Sebastian Vettel Epa
Preveč kaznovanj in zato ni več pravega dirkanja.

Ne le varčevanje s pnevmatikami, pa gorivom, pravo dirkanje v formuli 1 ovirajo tudi preštevilne kazni komisarjev. Zdi se, da je lahko dirkač kaznovan že za najmanjši dotik s tekmecem. In zato je pravih napadov, prehitevanj na stezi vse manj. To je pred VN Velike Britanije, ki bo konec tedna v Silverstonu izpostavil tudi Sebastian Vettel.

"Dobili smo pravilnik, ki bi mu lahko rekli 'Ne smete dirkati'. Včasih se zdi, da je res tako."

"Nisem navdušen nad vsemi temi kaznimi. In to sem na petkovih sestankih dirkačev z vodstvom tekmovanja že večkrat izpostavil," je razlagal štirikratni svetovni prvak. "V motošportu ni vse črno-belo. Ne vidim smisla, da bi morali vsako nezgodo proučevati. A zdaj je ta šport postal tak. Še tako imenovane dirkaške nesreče niso več dovoljene. Dobili smo pravilnik, ki bi mu lahko rekli 'Ne smete dirkati'. Včasih se zdi, da je res tako."

Gael Monfils Finale SP Šport Če bi igrala Francija, bi predal finale Wimbledona

Če ne gre za namerno trčenje, kazni res ne bi smelo biti. S tem se lahko strinjamo. Nesreče so pač sestavni del avtomotošporta. "Ko dirkaš na limitu, se včasih napake pač dogajajo," dodaja dirkač Ferrarija, ki se letos za naslov prvaka bori z branilcem lovorike Lewisom Hamiltonom (Mercedes). Pravega dirkanja si gotovo prav vsi želimo to nedeljo v Silverstonu. Gre za kraj, kjer se je po drugi svetovni vojni rodila formula 1, kraljica motošporta. 

Verstappen F1 Šport Verstappen poskrbel za domačo zmago Red Bulla
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.