Šport > Moto športi
316 ogledov

Pri McLarnu padajo glave

Epa Fernando Alonso in Eric Boullier.
Dirkaški direktor McLarna je odstopil s položaj.

Priznani francoski inženir Eric Boullier je podal svoj odstop s takojšnjim učinkom in zapustil položaj dirkaškega direktorja ekipe iz Wokinga. S tem se pri McLarnu nadaljuje proces prestrukturiranja, s katerim se želijo vrniti na pota stare slave.

McLaren je ena najuspešnejših ekip v zgodovini formule 1, ki pa je v zadnjih sezonah zašla v veliko krizo.

Boullier, nekdanji šef Lotusa, se je McLarnu pridružil leta 2014 pod vodstvom takratnega šefa Rona Dennisa. Po treh izrazito slabih sezonah s Hondinimi motorji (2015-2017) se je ekipa ob koncu lanskega leta odločila za nakup Renaultovega pogonskega sklopa, kar pa v rezultatskem smislu ni prineslo bistvenega napredka.

Edina svetla točka ostaja dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki pa počasi izgublja zanimanje za formulo 1 in vse več svojega časa posveča dirkanju v drugih serijah.

"Zelo sem ponosen, da sem imel zadnja štiri leta priložnost delati s tako izjemno ekipo, vendar sem spoznal, da je prišel čas za moj umik. Vsem želim čim boljše nadaljevanje sezone in vso srečo v prihodnosti," je sporočil Boullier.

Aktualni šef moštva Zak Brown se je nekdanjemu sodelavcu zahvalil za doprinos in priznal, da nezadovoljiv paket dirkalnika MCL33 kliče po korenitih spremembah znotraj ekipe.

Aprila je s položaja vodilnega tehničnega inženirja letel Tim Goss, v prihodnosti pa se obeta še več kadrovskih sprememb.

 | Avtor: Epa Epa

"MCL33 ni izpolnil pričakovanj McLarna in še posebej naših zvestih navijačev. Za to ni odgovorno na stotine pridnih in delavnih ljudi pri McLarnu. Vzroki so sistemski in strukturni, kar narekuje spremembe od znotraj. Reicu se zahvaljujem v imenu celotne ekipe in mu želim srečo pri bodočih projektih," je sporočil Brown.

McLaren je z osmimi naslovi konstruktorskega prvaka tretja najuspešnejša ekipa v zgodovini F1. Več sta jih zbrala le Ferrari (16) in Williams (9).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice