Šport > Moto športi
672 ogledov

Vettel spet v težavah

Epa
Komisarji so kaznovali dirkača Ferrarija.

Finec Valtteri Bottas je zmagovalec kvalifikacij na dirkališču Spielberg v Avstriji. Voznik Mercedesa je postavil najhitrejši čas kvalifikacij pred nedeljsko veliko nagrado Avstrije, v boju za pole position je premagal moštvenega kolega Britanca Lewisa Hamiltona.

 "Zagotovim vam lahko, da sem zmage željan bolj kot kdorkoli na startni vrsti. Šel bom na vse ali nič," je po koncu kvalifikacij povedal finski dirkač.

Drugo startno vrsto bosta zasedla voznika Ferrarija. Nemec Sebastian Vettel, ki za Hamiltonom v seštevku SP zaostaja za 14 točk, je bil tretji, Finec Kimi Räikkönen pa četrti. Vettel je bil zaradi oviranja Carlosa Sainza Jr. kaznovan s tremi mesti pribitka, zato je na tretje mesto napredoval Räikkönen. S četrtega mesta bo startal Max Verstappen, petega pa Romain Grosjean.

sebastian vettel | Avtor: Epa Epa

Štirikratni svetovni prvak se bo v lov za konkurenti pognal s šestega mesta. Nemec se je sicer branil, da se ni zavedal, kje je Sainz, ko ga je prehiteval in pri tem zapeljal v njegovo linijo, ter da ga o tem niso obvestili niti iz njegovega moštva.

Bottas si je privozil peti najboljši startni položaj v karieri.

Nedeljska dirka se bo začela ob 15.10.

Sebastian Vettel je imel pred zadnjo dirko za VN Francije točko prednosti pred Lewisom Hamiltonom. Po trčenju z Valtterijem Bottasom v Le Castelletu je dirko končal na petem mestu, Hamilton pa mu je z zmago pobegnil na 14 točk razlike. Britanec bo imel v nedeljo spet precej boljše izhodišče in novo priložnost, da poviša prednost pred rivalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice