Šport > Moto športi
3801 ogledov

Hamilton z razlogom ni podaljšal pogodbe

lewis hamilton Epa Britanec si pušča odprte možnosti.
Aktualnemu svetovnemu prvaku ob koncu sezone poteče pogodba z Mercedesom.

Lewis Hamilton se po petih dirkah nove sezone še vedno ni izjasnil glede svoje prihodnosti. Britanec, ki je z Mercedesom osvojil tri naslove svetovnega prvaka (2014, 2015, 2017), je leta 2015 podpisal triletno pogodbo, ki se izteče ob koncu sezone.

Pri Mercedesu so prepričani, da bo Hamilton podpisal v bližnji prihodnosti, čeprav šef srebrnih Toto Wolff priznava, da bi bila lahko odločitev pogojena s konkurenčostjo njegovega dirkalnika.

Srebrni so v uvodnem delu sezone nekajkrat ostali v senci Ferrarija in čeprav Hamilton vodi v dirkaški razvrstitvi, se je poskočni konjiček uveljavil kot najhitrejši dirkalnik na startni vrsti.

Po dominantni dvojni zmagi Mercedesa na VN Španiji so tudi v garaži kontruktorskega prvaka končno prepričani, da je podpis pogodbe le še vprašanje časa.

"Seveda ga ne želimo izgubiti in verjamem, da si tudi on ne želi drugam. Nobenega razloga ni, da ne bi skupaj dirkali še nekaj let. V zadnjih tednih smo imeli druge prioritete," je razkril Wolff in dodal: "Nismo bili zadovoljni z delovanjem našega dirkalnika. To smo morali urediti. Urejanje podrobnosti pogodbe zahteva čas, zato smo jo začasno postavili na stranski tir. V pravem trenutku jo bomo znova povlekli na plano."

Hamilton (Mercedes ) ima po petih dirkah na računu 95 točk. Na drugem mestu je Sebastian Vettel (Ferrari) z 78, na tretjem pa Valtteri Bottas (Mercedes) z 58.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice