Šport > Moto športi
3837 ogledov

Direktiva Red Bulla: dirkača se morata opravičiti osebju!

ricciardo verstappen Epa
Pri Red Bullu opozarjajo, da se kaj takšnega ne sme nikoli več ponoviti.

Dirko formule 1 za VN Azerbajdžana sta začinila dirkača Red Bulla, ki sta trčila v 40. krogu in poskrbela za dvojno ničlo ekipe iz Milton Keynesa. Dirkača sta se borila za četrto mesto, ko je Daniel Ricciardo priletel v zadek dirkalnika Maxa Verstappna.

Ricciardo Verstappen Baku trk Video Šport Velika neumnost dirkačev Red Bulla

Komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) so po zaslišanju obeh akterjev presodili, da je bila krivda obojestranska.

Nad razpletom so bili zelo razočarani v Red Bullovi garaži, še posebej nejevoljen je bil šef moštva Christian Horner.

"Obema dovolimo, da dirkata, tudi kadar se znajdeta kolo ob koloseu. Na žalost je bilo trčenje posledica tega, da sta stvari vzela v svoje roke, kar se ne bi smelo zgoditi. Imela sta najmanj tri incidente. Oba sta dobila navodilo, naj se umirita. Vedno smo govorili, da lahko dirkata, vendar si morata pustiti dovolj prostora," je bil razočaran Horner.

valteri bottas Srce parajoče Šport Ko slika pove več kot besede

Dirkača se bosta morala pred dirkaškim koncem tedna v Španiji, dirka bo na sporedu 13. maja, zglasiti v tovarni v Milton Keynesu. "Opomnili smo ju, da sta del ekipe in da imata določeno odgovornost. Oba sta dobro plačana za svoje delo, zato morata ravnati v skladu z interesi ekipe. Pred dirko v Barcelni se bosta opravičila osebju v tovarni," je dodal Horner.

Odnosi med dirkačema se zaradi nesreče niso spremenili, je zatrdil mlajši Verstappen. "Seveda sva se pogovorila. Z Danielom se povsem lepo razumeva. Oba se zavedava, so nesreče med moštvenimi kolegi nesprejemljive. Morala bova v Milton Keynes in se opravičiti," je potrdil 20-letnik. 

fernando alonso "Nihče razen mene!" Šport Alonso po dveh kolesih, brez krilca, s poškodovanim vzmetenjem... lewis hamilton Obtožba Šport Hamilton: Vettel je kršil pravila
Komentarjev 3
  • Tadej 18:12 01.maj 2018.

    Tako vsaj malo pozivita dogajanje v dolgocasni f1.

  • porko2 17:49 01.maj 2018.

    Ta dva idiota treba sunspendirat za večje obdobje. Mularija dobi šanso, potem pa se delajo Frajerji. Domov naj grejo kaj pametnega delat.

Sorodne novice