Šport > Moto športi
2526 ogledov

Hamilton: Vettel je kršil pravila

lewis hamilton Epa
Lewis Hamilton je svojega velikega tekmeca obtožil kršenja pravil.

Lewis Hamilton je slavil na veliki nagradi Azerbajdžana, vseeno pa je imel po dirki pripombe na vožnjo svojega velikega tekmeca. Sebastian Vettel naj bi po njegovem mnenju med vožnjo za varnostnim avtomobilom večkrat nevarno zmanjševal brzino in nato pospeševal. Britanec je dejal, da bo še pred dirko v Španiji zahteval pojasnilo od direktorja Formule 1 Charlieja Whitinga. 

"Ni dovoljeno, da startaš in ustaviš, startaš in ustaviš. Ni dovoljeno, da na tak način zavajaš dirkača za sabo. Če ne bi bilo tega pravila, bi vsi počeli tako, saj boš enkrat tekmeca že ujel nepripravljenega," je dejal Britanec.

Ta je še dodal, da se je Nemec vedel popolnoma enako že na prvi dirki v Melbournu, ko je prav tako varnostni avto že zapustil stezo: "V Avstraliji je le malo manjkalo, da nisem trčil vanj, v Bakuju pa je to naredil štirikrat. Moram se pogovoriti s Charliejem, ker tega preprosto ne razumem. Kolikor vem, je to omenil stevardom dirke, a ti niso storili nič. Rekli naj bi, da to počnejo prav vsi. A to le zato, ker to počne vodilni dirkalnik, nato pa se vse prenaša na tiste za njim, vsi morajo zavirati in pospeševati. Tisti, ki ob varnostnem avtu vodi, zdaj poskrbi za start-stop, start-stop."

valteri bottas Srce parajoče Šport Ko slika pove več kot besede

"To bom izpostavil na naslednjem sestanku, ker zdaj to nikogar ne briga in v tem primeru se bo vse skupaj nadaljevalo," je zaključil Hamilton.

V pravilih sicer piše: "V izogib tega, da bi prihajalo nesreč ob umiku varnostnega avta s steze, morajo dirkači od trenutka, ko se jim v kokpitu prižgejo ustrezne luči, voziti brez nenadnega pospeševanja in zaviranja, ali pa izvajati druge manevre, ki bi ogrozili drugega dirkača in njegov leteči start."

Lewis Hamilton VN Azerbajdžana VN Azerbajdžana Šport Hamilton s pomočjo sreče do zmage v Bakuju

 

Komentarjev 2
  • supreme 22:21 30.april 2018.

    Črni je ocitno pozabil kaj je delal natancno eno leto nazaj......ko je Fetlu snelo pokrov in se je iz strani zaletu v njega......pedercina frdamana

  • perhan63 19:40 30.april 2018.

    črna pička