Šport > Moto športi
1919 ogledov

Hamilton razgalil dušo, Räikkönen ni niti trenil z očesom

kimi raikkonen Epa
Ne pravijo mu kar tako "ledeni Finec".

Finec Kimi Räikkönen je z 38. leti najstarejši dirkač v paddocku elitnega dirkaškega športa. Od njegovega debija na VN Avstralije (2001) je letos minilo že 17 let, vse glasnejše pa so tudi govorice, da bo po koncu letošnje sezone sklenil bogato dirkaško kariero, katere vrhunec je naslov svetovnega prvaka s Ferrarijem leta 2007.

kimi raikkonen Preslab Šport "Räikkönen je prišel do konca svoje poti"

Ko je Räikkönen prvič nastopil na dirki formule 1, je bil aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton star 16 let. Britanec je na tiskovni konferenci med dirkaškim koncem tedna v Franciji razkril, da je bil Finec eden izmed njegovih velikih idolov.

"Ne vem, če Kimi to ve... Ko sem bil otrok, sem si želel postati dirkač formule 1. McLarnu sem se pridružil pri 13 letih in takrat sem pogosto igral formulo 1 na Playstationu. Vedno sem izbral Kimija. Nikoli nisem izbral Montoye (Juana Pabla, op. a)," je povedal Hamilton in v pričakovanju kakršnegakoli odziva zaman pogledoval proti Räikkönenu.

"Vedno sem si želel dirkati z njim. Zanimivo je, kako se obrne življenje in dobiš priložnost dirkati z legendami. Ne vem, če se zavedajo, kakšno spoštovanje do njih čutijo mlajše generacije," je nadaljeval Britanec, a mu je kolega še naprej kazal svoj breizrazen 'poker obraz'. 

Dirkač Mercedesa je bržkone pričakoval reakcijo, morda objem, pozdrav z roko ali celo zahvalo, a je "ledeni Finec" ostal zvest svojemu vzdevku.


 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice