Šport > Moto športi
499 ogledov

Napake Vettla, prva vrsta za Mercedes

Vettel in Hamilton epa
Na nedeljski VN Francije bosta iz prve vrste štartala dirkača Mercedesa, Lewis Hamilton in Valtteri Bottas.

Formula 1 se je po desetletju vrnila v Francijo. Dirko bo v nedeljo ob 16.00 gostilo prenovljeno dirkališče Paul Ricard v Le Castelletu. Svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) si je z brezhibnim krogom pridirkal najboljši štartni položaj. V prvi vrsti bo še drugi voznik Mercedesa, Valtteri Bottas. Tako Sebastian Vettel (Ferrari) kot Max Verstappen (Red Bull) sta v zadnjem hitrem krogu vozila predivje, večkrat zapeljala preširoko, čez robnike in tako bosta štartala iz druge vrste.

Za 33-letnega Hamiltona, ki je bil najboljši že na petkovih treningih, je to že 75. najboljši startni položaj v karieri na dirki.

Z devetom mestom je navdušil Charles Leclerc (Sauber). To je najboljši štartni položaj za Monačana, ki se mu obeta Ferrarijev sedež za naslednjo sezono. Toliko večje razočaranje pa za McLaren, saj sta oba njihova dirkača obtičala že v prvem delu kvalifikacij. Fernando Alonso bo tako le teden dni po veliki zmagi na 24-urni dirki v Le Mansu dirko formule 1 štartal šele iz 16. mesta. Njegovo edino upanje bo morebiten dežn in za zdaj je ta dejansko možen.

Pred osmo dirko sezone ima v skupnem seštevku Vettel točko prednosti pred Hamiltonom. Bottas na tretjem mestu zaostaja 35 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.