Šport > Moto športi
218 ogledov

McLaren snubi zvezdnika Red Bulla

Daniel Ricciardo epa
McLaren si za naslednjo sezono formule 1 želi Daniela Ricciarda.

Zdaj ni več dvoma, kdo bo najbolj zaželen prost dirkač formule 1 za naslednjo sezono. To je zmagovalec sedmih dirk, dveh tudi v letošnji sezoni, ki je zasenčil tako zelo opevanega ekipnega kolega v Red Bullu Maxa Verstappna. Torej Daniel Ricciardo. Tudi javno je zanimanje zanj izrazila ekipa McLaren. V zakulisju pa se govori, da bi sam raje prestopil k Ferrariju, a ti naj bi po drugih govoricah naslednje leto Kimija Raikkonena zamenjali s Charlesom Leclercom, letos dirkačem Sauberja.

Lewis Hamilton Francija VN Francije Šport F1 na super hitri stezi, kjer je nazadnje zmagal Prost

"Seveda nam je Daniel všeč. Sam ga osebno poznam že vrsto let. V Red Bullu opravlja izvrstno delo," je ob roku VN Francije v Le Castelletu dejal dirkaški direktor McLarna, Eric Boullier. Ima 28 let in je v življenski formi. "Če je dirkač takega kalibra prost na trgu, se moraš pozanimati, ali ga lahko dobiš. A za zdaj je še prezgodaj za odločitev, kdo bosta naša dirkača naslednjo sezono." Pri McLarnu je vprašanje, ali bo 37-letni Fernando Alonso ostal v formuli 1. Nedavno je osvojil 24 ur Le Mansa, spogledoval pa naj bi se tudi s selitvijo v indycar, pravzaprav kar skupaj z McLarnom.

Če je dirkač takega kalibra prost na trgu, se moraš pozanimati, ali ga lahko dobiš.

"Presenečen bom, če bo odšel, saj se pri nas odlično znajde, a to je formula 1 in nikoli ne veš," pa je dal jasen signal, da si ga želijo zadržati, šef Red Bullove ekipe, Christian Horner. Trenutno je Red Bull tretji v seštevku, medtem ko je McLaren peti. Biki bodo od naslednje sezone uporabljali Hondine motorje, ki jih je McLaren po lanski razočaran zavrgel. Letos oboji dirkajo z Renaultovimi.

Alonso v Le Mansu 24 ur Šport V formuli 1 ne gre, v Le Mansu Alonso slavil v prvo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.