Šport > Moto športi
469 ogledov

"Räikkönen je prišel do konca svoje poti"

kimi raikkonen Epa
"Ledenemu Fincu" so šteti dnevi v formuli 1, je prepričan poznavalec F1.

Finski veteran Kimi Räikkönen je zadnja leta svoje kariere preživel v senci moštvenih kolegov pri Ferrariju - Fernanda Alonsa (2014) in Sebastiana Vettla (2015-2018). Nekdanjemu svetovnemu prvaku (2007) ob koncu sezone poteče pogodba s Ferrarijem, s tem pa se bo bržkone končala tudi njegova kariera v elitnem dirkaškem športu.

"Ledeni Finec" je najstarejši dirkač v paddocku F1, saj bo letos dopolnil že 39 let. Pred zadnjo preizkušnjo za VN Kanade si je privoščil veliko napako v kvalifikacijah in dirko končal na šestem mestu, mesto nižje od njegove sobotne uvrstitve, medtem ko je njegov moštveni kolega Vettel osvojil najboljši startni položaj in rdečim privozil tretjo zmago v sezoni.

Strokovni komentator in nekdanji dirkač Martin Brundle je prepričan, da je sprememba nujna, če se želi ekipa iz Maranella potegovati za naslov konstruktorskega prvaka. Ferrari ima namreč vodilnega dirkača prvenstva, vendar v konstruktorski razvrstitvi še vedno zaostaja za Mercedesom.

"Ferrari je zaskrbljen zaradi Kimija. Vem, da gre za enega najbolj priljubljenih dirkačev na svetu, a v soboto si je privoščil novo napako v kvalifikacijah in dirko končal s 30 sekundami zaostanka za moštvenim kolegom. Kaj bodo naredili? Po mojem mnenju je Kimi prišel do konca svoje poti. Občasno je še vedno sposoben voziti zelo hitro, vendar ni zmožen neizprosnega ritma skoti celotno dirko," je povedal Brundle, ki je v formuli 1 dirkal v letih 1984-1989 in 1991-1996.

Räikkönen na dirki za veliko nagrado ni zmagal vse od leta 2012.

"Konstruktorski naslov je zelo pomemben za Ferrari. Če bodo želeli premagovati Mercedes, potrebujejo Daniela Ricciarda ali Charlesa Leclerca (dirkač Sauberja, op. a.). Leclerc ima vse, kar potrebuje dober dirkač. Z nekonkurenčnim Sauberjem počne to, kar sta počela Alonso in Webber pri Minardiju, Senna pri Tolemanu in Schumacher pri Jordanu," je prepričan poznavalec formule 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.