Če se Đoković ne bo cepil v naslednjih štirih dneh...

Foto: Epa
Foto: Epa
Srbski teniški as je postavljen pred izbiro.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković bo moral izpustiti prvi grand slam naslednjega leta, če se ne bo cepil v naslednjih štirih dneh. Številka 1 svetovnega tenisa se doslej ni želela cepiti, ker po njegovem mnenju virus mutira in zato ne vidi smisla v cepljenju.

"Moje izjave so bile vzete iz konteksta. Izpadlo je, da sem proti kakršnegakoli cepljenja, vendar to ni res. Pravzaprav, kdo sem jaz, da bi govoril o cepljenju, če se s tem ukvarjajo strokovnjaki in s tem rešujejo življenja. Vendar ne želim, da se v nekaj sili in da bi si moral nekaj proti svoji volji vnašati v telo. Tega ne morem sprejeti," je še pred Odprtim prvenstvom ZDA, kjer je v finalu izgubil proti Rusu Danilu Medvedjevu, sicer dejal srbski as. 

Če želi zdaj nastopiti v Melbournu, bo moral prvo dozo cepiva sprejeti do 15. oktobra, drugo pa do 26. novembra. Le tako bo lahko pravočasno vstopil v Avstralijo za nastop na turnirju.

Premier avstralske zvezne države Victorie Dan Andrews je že sporočil, da Đoković ne bo deležen nikakršne izjeme: "Grand slam lovorika mu ne bo pomagala pri vstopu v Avstralijo. Lahko bo prišel le v primeru, da bo pokazal potrdilo o cepljenju. Tu ne bo nobenih izjem."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 19:25 11. Oktober 2021.

    Me zanima kaj bodo pa zdej rekli slovenski proticepilci..a je tud za to JJ kriv, da ne bo smel v …

  • 19:09 11. Oktober 2021.

    Predvidevam, da se Nole ne bo cepil. Ne tako, ne drugače. Preprosto jim bo rekel "Let's go Brandon". :D

  • 16:08 11. Oktober 2021.

    Đoko se seveda ne bo cepil...Bo pa prinesel potrdilo, kar ni v Srbiji ali pri nas noben problem niti za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.