Šport
15630 ogledov

Če se Đoković ne bo cepil v naslednjih štirih dneh...

đoković Epa
Srbski teniški as je postavljen pred izbiro.

Novak Đoković bo moral izpustiti prvi grand slam naslednjega leta, če se ne bo cepil v naslednjih štirih dneh. Številka 1 svetovnega tenisa se doslej ni želela cepiti, ker po njegovem mnenju virus mutira in zato ne vidi smisla v cepljenju.

"Moje izjave so bile vzete iz konteksta. Izpadlo je, da sem proti kakršnegakoli cepljenja, vendar to ni res. Pravzaprav, kdo sem jaz, da bi govoril o cepljenju, če se s tem ukvarjajo strokovnjaki in s tem rešujejo življenja. Vendar ne želim, da se v nekaj sili in da bi si moral nekaj proti svoji volji vnašati v telo. Tega ne morem sprejeti," je še pred Odprtim prvenstvom ZDA, kjer je v finalu izgubil proti Rusu Danilu Medvedjevu, sicer dejal srbski as. 

Če želi zdaj nastopiti v Melbournu, bo moral prvo dozo cepiva sprejeti do 15. oktobra, drugo pa do 26. novembra. Le tako bo lahko pravočasno vstopil v Avstralijo za nastop na turnirju.

Premier avstralske zvezne države Victorie Dan Andrews je že sporočil, da Đoković ne bo deležen nikakršne izjeme: "Grand slam lovorika mu ne bo pomagala pri vstopu v Avstralijo. Lahko bo prišel le v primeru, da bo pokazal potrdilo o cepljenju. Tu ne bo nobenih izjem."

Komentarjev 11
  • Kolr 19:25 11.oktober 2021.

    Me zanima kaj bodo pa zdej rekli slovenski proticepilci..a je tud za to JJ kriv, da ne bo smel v Avstralijo?

  • suineg7878 19:09 11.oktober 2021.

    Predvidevam, da se Nole ne bo cepil. Ne tako, ne drugače. Preprosto jim bo rekel "Let's go Brandon". :D

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 16:08 11.oktober 2021.

    Đoko se seveda ne bo cepil...Bo pa prinesel potrdilo, kar ni v Srbiji ali pri nas noben problem niti za navadnega smrtnika..

Sorodne novice